Ako zistiť, čo mi je

Príspevok v téme: Ako zistiť, čo mi je
Ladvinkaa

Ahojte, chcela by som sa spýtať, akým spôsobom by mi ešte mohli vyšetriť obličky, ak mi už prezreli:
moč, ktorý je v rámci normy
sono, kde je tiež všetko v poriadku.
krv, okrem hraničnej málokrvnosti je vraj všetko v rámci normy

Napriek tomu by som si však priala nejaké komplexné vyšetrenie, keďže chorobu obličiek (nádory, rakovina, zivot bez obliciek) mám v rodinnej anamnéze, mám dlhodobé zdravotné problémy, ktoré na prvý pohľad nesúvisia s obličkami(preto to lekári neriešia) a homeopat, ku ktorému som zo zúfalstva šla, mi povedal, že mám obličky vo veľmi zlom stave a že časom s nimi budem mať väčšie problémy.

Jediný môj problém, ktorý očividne môže súvisieť s obličkami je neustály smäd, s tým súvisiace vypité množstvo vody za deň, napriek tomu permanentne suchá, popraskaná pokožka, časté ekzémy - žihľavka, časté extrémne opuchy nôh, kĺbov, ďalej občasné kŕče v žalúdku, veľmi nízky tlak atď. A lekári nevedia, prečo sa mi to deje. Už niekoľko rokov. Mám 22, stravujem sa zdravo, športujem, cvičím jógu, nepijem, nefajčím, stresujem len v rámci normy, takže životosprávou to asi nebude (ale môžem sa mýliť)

Nie som hypochonder, ale nechcem prežiť život, aký prežila moja stará mama, keď bola v mojom veku, museli jej odobrať aj druhú obličku a kolotoč sa začal - dialyza 3-4krat v tyzdni, obmedzeny pohyb, strava, minimum tekutin a smrt kratko po 5otke.

Už niekoľko rokov mi lekári nevedia objektívne povedať, čo mi vlastne je, kde je problém, len sa do mňa snažia tlačiť nové a nové lieky. Niekoľko krát ma kontrolovali a nič závažné nenašli, ale predsa sa to musí diať z nejakého dôvodu. Odkedy ma homeopat upozornil na obličky (už to bol pre mňa zázrak, že mi niekto povedal, kde asi by mohol byť problém), zameriavam sa na to, avšak lekári to akosi nechcú riešiť.
Ak má niekto skúsenosti s takýmto problém, budem vďačná za každú radu, možno tip na to, ako podporiť činnosť obličiek, alebo na to, aké vyšetrenie by mohlo odhaliť môj problém (lekárom už neverím, u mňa riešia vždy len následky, na príčinu kašlú) alebo čo mi vlastne môže byť. Ďakujem vám :)

jedulka

vypiji denně 6l vody a stejný stav i vyčůrám.Ale všimla jsem si , že sucho v ústech mám častěji když se hýbu.Když jen tak ležím tak si myslím, že to celkem jde.snad jsem si už nezvykla?
Ale lékaři se snaží,najdi jiné, když se nestarají jak mají!Nejíš nějaké léky, ty to také můžou komplikovat a budeš hodně divit ale i zdraví nebo spíše nezdraví zubů.To všechno jsem musela projít.Taky mi otekla slinná žláza.ATB a sono kamínek by tě mohl zrujnovat.

jedulka

v tomhle případě to není nemoc nadledvinek, pila by jsi okolo 20l denně a budila by jsi se na žízen v noci.Pak je ještě jedna celkem vzácná nemoc hormonu ledvin a ta se dá zjistit pouze speciálním krevním testem.Doktorka si vzala ode mne pár dní na prostudování a zítra mi dá ten test na krev.Až ho budu mít napíšu ti o co vlastně jde.

jedulka

udělej si dva papíry, kde budeš po čase dvou dní poctivě psát:kdy se napiješ, kolik toho vypiješ a kolik toho když jdeš čůrat vyčůráš.Kup si na to odměrku kdekoli v marketě. Může to být nemoc podmozkového lalůčku a taky hormonu nadledvinek.Nelítej hned po googly, ani za homeopatikem,ale udělej si řádně ty testy!Pak je tu ještě jedna celkem vzácná nemoc o které ti napíšu až mi odpovíš.

Ladvinkaa

Vitavi - makrobiotika, jasne, dakujem Ti:)

Jedulka - denne vypijem 2,5 - 3 litre čistej vody z vodovodu + 1 - 2 šálky klasického talianskeho pressa bez mlieka a cukru + 1 šálka bylinkového čaju (väčšinou z čerstvej mäty) + 1 porcia polievky. Píšem to podrobne, lebo tak to odo mňa vždy vyžadovali.
Nerátam vodu z ovocia a zeleniny.

Sucho v ústach cítim často, dalo by sa povedať, že takmer neustále - aj teraz, a to som práve vypila pohár vody.

jedulka

mám s něčím podobným problém a chodím po doktorech,ale jsou zlatí,hodně přemýšlí čím by to mohlo být ...
otázka: kolik vody denně vypiješ ?
máš stále pocit sucha v ústech nebo jen když se hýbeš ?

vitavi

Naše bežné zeleniny rastú cez deň. Zeleniny rastúce v noci po čase spôsobujú problémy s kĺbami. Toto sú ale len útržkovité informácie. Kompletnú vzťahy si najlepšie naštuduješ z kníh Michia Kushi aleba Jarmily Pruchovej alebo na na kurzoch. Naučíš sa chápať systém a budeš vedieť, aká energia je u teba v prevahe a aká ti chýba. A ako to napravíš.

Ladvinkaa

Vitavi, mohol by si mi odporučiť nejaký článok, publikáciu o tejto teórii? Prípadne, ak máš čas : trudiola@centrum.sk Googel mi nič nenašiel a ja som si doteraz myslela, že všetko rastie v noci :D

vitavi

Skús si vyhodnotiť, ako sa stravuješ. Prejavuje sa ti problém z pravdepodobne veľkého zastúpenia ovocia, zeleniny rastúcej v noci /rajčiny, paprika/, zemiakov, prípadne mliečnych výrobkov, aromatických a studených nápojov.