L-DOPA vs. Epilepsia

Príspevok v téme: L-DOPA vs. Epilepsia
epi

Mám epilepsiu a užívam lamotrigin a s L_Dopou som váhal, na jednej strane dostala jedna nemecká univerzita grand na výskum dopaminu pri ochrane neuronov u epileptikov na druhej strane vraj môže dopamin epilepsiu zhoršovať, príklad nootropika piracetamu ktorý ovplyvňuje dopaminergný systém, niekomu pri epilepsii pomáha u niekoho môže vyvolať záchvat. Ale napr antikonvulzivum levetiracetam síce nemá nootropné učinky ale je s racetamovej famílie ako aj piracetam.

O čo ale konkretne ide :
L-dopa zlepšuje pamäť a potláča prejedanie.
Mám práškovú formu a 0,15 mililitrovú davkovaciu lyžičku. Rozpustil som túto dávku vo vode a vypil.
Následkom toho došlo ku zlepšeniu kognitívnych funkcii, pamäť, reč.

Avšak ku večeru došlo postupne ku zhoršeniu ako obsedantno kompulzivnych stavov tak aj prejedanie a na druhý deň ráno nastalo silné zahmlenie vedomia, zmyslov, myslenia, vnímania, premýšlania ako pri intenzívnej absencii keď hrozí záchvat a to trvalo celý deň a aj ten nasledujúci.
Ale zariskoval som a dal si znovu ale len cca. 50 mg L-dopy a okamžite došlo ku náprave, ústupu problemov a ku zlepšeniu myslenia.
________________________

Čo za tým môže byť, snáď prudký pokles dopaminu a pokiaľ budem užívať pravidelne niekoľko dávok denne môžem počítať s prínosom užívania L-dopy ?
________________________

Za druhé by ma zaujimalo nasledujúce : existuje ochorenie zvané fenylketonuria, kedy nedochádza ku rozkladu fenylalaninu a ten sa toxicky hromadí a dochádza ku poškodzovaniu nervového systému, tak by ma zaujimalo či by som si mal dať urobiť testy na fenylketonuriu, kedže s učením som mal odjakživa problém, tak či epilepsia nemôže byž spôsobovaná niektorou formou fenylketonurie - aj keď mám už cez 30 rokov.