Ako pôsobí silná káva na organizmus?

Príspevok v téme: Ako pôsobí silná káva na organizmus?
Line-IN

Ahojte!
Čo sa stane ak to preženiem so silnou kávou?
Tento týždeň som mal len nočné. Na 4. nočnej som mal dve kávy dve a tri lyžičky a nič mi nebolo.
Na 5. nočnej som bol bol dosť zničený, tak som si o 19:45 urobil kávu zo 4. lyžičiek a o 20:45 z troch. Vtedy som si to ešte neuvedomil, nikdy mi z kávy nič nebolo. Aj keď takú silnú kombináciu som ešte nemal. Už som mal pár krát 2x po 3 lyžičky. To zobudí aj mŕtveho :D
Nejak o 23:00 mi začalo byť dosť divne. Podľa kolegov by som mal byť zo silnej kávy naspeedovaný a srdce by mi malo búšiť naplno.
Ja som mal skôr opak. Na zápästiach som si tep nenašiel (teraz ho nájdem ľahko). Na krku som ho našiel a mal som približne 45 úderov za minútu tesne po práci. Normálne mám 60 - 70.

Je možné, že by som to mal z tej kávy? A môže to pôsobiť takto opačne? Že budem mať nízky tep? Samozrejme pitný režim dodržiavam. Po 01:00 mi už bolo dobre.
Samozrejme takú kombináciu pijem len veľmi zriedkavo. Bežne len 1x 2 alebo 1x 3 lyžičky.

Ďakujem za každé rady a tipy :)

Line-IN

V práci tlakomer nemáme teda aspoň si to myslím :) Ale je to možné, mal som taký divný tlak na spánkoch a trošku také divné utlmené videnie - ale nebol som vôbec ospalý.
No tak to som bol asi ďaleko od smrti :D Ale zas nehrozí nejaký kolaps srdca alebo niečoho iného?

ebi777777777

mal si si zmerať tlak
nie stále sa rozbúši srdce od prehnanej silnej kávy, niekedy stúpne krvný tlak až na veľmi vysokú hodnotu a s tým priamoúmerne zas klesne dole pulz

nie na darmo sa hovorí, že "ma z tej kávy porazí" ;-)