Ako bojovat prti social. fobii ? Prosim o radu, ako s tymto problemom bojovat, mam depkytrva to uz cca 17rokov, som vyhorety ako po psychickej tak aj fyzickej stranke....Dakujem za kazdu radu...
Socialna fobia
dakujem za rady, ahoj nada 5, ano priatelov mam, dokonca moj najlepsi priatel s ktorym sa poznam uz cca 14 rokov nevie o mojich problemoch, neviem ci to je hrdostou, alebo sa za to hambim, ale skratka o tom nechcem nikomu hovorit...mam o tom vie, otec tusi nieco a priatelka samozrejme o tom vie, nakolko moj zivot ovplyvnuje aj jej. Inak som dost slusny herec aj ked niekedy mam pocit, ze uz to nedam...Su situacie samozrejme ktorym sa vyhybam a je ich dost, ale uz ma to velmi obmedzuje a tym padom kvalita mojho zivota nie je ani zdaleka optimalna... V podstate sa musim neustale prekonavat...Samozrejme tym, ze mam SF tak minimalizujem chodenie von a tak. Ked som mal asi okolo 23 okov tak som prvy-krat navstivil psychologa, pretoze som to chcel riesit, to nejako nezabralo takze som isiel k psychiatrovi...vyskusal som hadam vsetky antidepresiva, ale nezabralo, vzdy som ale bral velmi male mnozstvo napr.1tab. paretin...mal som vacsie obdobia kedy som ich neuzival, najma ked som bol v zahranici...teraz som uz dlhsi cas doma no a tak som si nasiel na odporucanie noveho psychiatra. Teraz uzivam denne1 tab. frontin 0.25mg uz cca 2roky myslim, to malinko pomaha a rozmyslam, ze podsupim hypnoterapiu, nakolko som si precital, ze to moze pomoct. Neviem co este mam skusit, ale viem, ze takto fungovat nechcem a preto chcem vyskusat vsetko co bude mozne...Dalsia vec, ktora mi moc nepomaha je aj to, ze uz cca 2 roky ako som prisiel zo zahranicia nepracujem.
Mimulus, ono to súvisí, sama som socfobik a trpím depresiami, úzkosťami + mierne OCD, občas svetlé chvíle vo forme mánie ...
Semer, každopádne psychiater. Nie je to hanba :) Sú to proste chem.procesy v mozgu, ktoré sa dajú ovplyvniť liekmi.
Ja to vidím tak, že depresia je smútok a sociálna fóbia zase hanblivosť :D
Ako bojovať? Za každú cenu chodiť von medzi ľudí, inak to nejde.. .