Dobrý deň,
prosím vás skúste mi poradiť ak viete, čo sa dá robiť v prípade, ak nedôverujem svojmu zubárovi a mám podozrenie, že si svoju prácu nevykonáva poctivo? Konkrétne ma zaujíma, či je nejaká možnosť dať sa ísť vyšetriť k inému zubárovi a vypočuť si jeho názor na postup, resp. rovno si dať u neho nechať spraviť daný zákrok - zoberie ma iný zubár ak ma nemá v evidencii? Bude mi niečo preplácať poisťovňa? Alebo budem musieť naopak doplácať viac? A budem potrebovať nejakú osobnú dokumentáciu od predchádzajúceho zubára?
Veľmi vám ďakujem za každú vecnú radu, ahojte.
Neverím svojmu zubárovi
samozrejme že môžeš íst ku inému zubárovi na konzultáciu, ale väčšinou si ju platíš sám. Druhý zubár ťa zobere ak bývaš v jeho obvode, alebo môže ťa zobrať aj iný, záleží od toho či má veľa pacientov. Ak chceš zmeniť zubára zober si od starého kartu, tam máš potvrdenie o tom že si mal za minulý rok urobenú prehliadku a poisťovna ti bude čiastočne úkony preplácať ( v prípade že je zmluvný) to či budeš platiť viac alebo menej ako u starého zubára, záleží na tom aký cenník bude mať nový zubár. Ak nemá zmluvy s poisťovňami kartu nepotrebuješ a všetko si budeš platiť sám.