Bola mi zistena intolerancia na vajcia. Ked ich skonzumujem, hned mam na tvari 20 vyrazok a to mi tiahne na 30tku... Neviem sa im vyhybat, su uplne vo vsetkom, este aj ked si v restauracii dam zemiaky s masom, aj tam su stopy vajec, stravovat sa individualne moc neviem, lebo nemam cas a taktiez chodim na povinne obedy/vecere, ktorym sa neda vyhnut.. Existuju nejake enzymy alebo nieco? Dakujem
Intolerancia na vajcia - RNG
Samodiagnostický test potravinovej intolerancie - www.lekarendoma.sk
Uvedene enzymy su dobre, ked ich beries v dostatocnom mnozstve.Ale mozes mat zamorene telo, ktore treba tiez precistit a na to je forma enzymov entericky pokrytych aby sa nespotrebovali uz v zaludku, ale rozpustili az v crevach a tam absorbovali do krvi na cistenie celeho tela. Pozri napr enteric pancreatin od firmy Solgar, kde je v kazdej tablete ekvivalent 3 gramy pancreatinu a je entericky ochraneny
RNG dakujem, vies mi odporucit konkretny produkt. Mam doma enzymy digest platinum a jarro-zymes plus, ale tie asi na vajicka su neucinne, ze?
Vsetky potravinove intolerancie su z nedostatku specifickych enzymov, tj enzymov co jednotlive latky vedia v tele rozlozit, aby sa alebo pouzili, alebo vylucili normalnou cestou, tj nie zufalym pokusom tela sa odmorit hoci aj cez kozu.
Odporucam brat proteolyticke/bielkovinne enzymy s jedlom, najjednoduchsie povedzme 2 az 4 gramy ekvivalent pankreatinu.
Ved ja sa ich snazim nejest. Prazenica alebo volske oko su u mna tabu, ale aj tak sa stopove prvky(aj oko susene) nachadzaju skoro vsade..
Vajcia treba jest malo, obcas. Po "otravach" z ich konzumacie sa radi pit caj z dubovej kory a praslicky.