Ahojte, chcem sa spytat, mozno je to zvlastna otazka...moze moj pes citit to, ze mam menstruaciu ? Resp. urcite to citit, ale netusim ci to vie rozoznat od sucky a zeny. On je totiz ako zmyslov zbaveny, neposlucha, hryzie ma az pomaly do kosti, vyskakuje na mna a vyzera naozaj nebezpecne a to ma len sest mesiacov. Neviem ako sa mam k tomu postavit, ako sa mam spravat, co robit aby som ho ukludnila. Dakujem za seriozne rady.
Pes a menstruacia
Môže moj pes vycítiť že budem mať menštruáciu lebo stale ma čucha medzi nohami. Mám len 12 ale aj tak
normalny pes uciti kvapku krvi v 5 litroch vody, tak si to vies predstavit, aky ma cuch. najnovisie vyskumy ukazali, ze psy vedia vypatrat rakovinove bunky skor, ako ich zachytia lekarske pristroje a to vsetko cuchom, uz ich nato aj cvicia. Tvoju menstruaci by pes zacitil aj na kilometer a vlk v lese aj na pat kilometrov:D
pes cíti určite že ma žena krámy. Keď to vie vycítiť jeleň v ruji tak pes tiež. Zvery cítia pach krvi na dialku lebo majú dobrý čuch. Preto aj taká šelma ako medveď, vlk, lev, tiger, puma a pod. cítia zranené zviera alebo aj človeka na niekoľko metrom až možno dva kilometre podľa sily a smeru vetra. Ja mám takú skúsenosť že nielen pes ale aj fenka je podráždenejšia keď mám svoje dni. Psi vraj vedia vycítiť aj choroby človeka ako rakoviny a pod. Pes ale nielen pes aj iné zvieratá vycítia blížiace sa zemetrasenie. Vycítia aj nálady človeka a strach, radosť, smútok.
Áhojte chcela som sa opýtat jak dlho na fenka krámy? :/ nasa ma to este teraz a to je uz siedmi den :(
Nufi, presne tak :) ide sa hárať, nepúšťaj ju bez dozoru k iným psom a určite ju nepúšťaj na voľno, je síce mladá, a ešte si to neuvedomuje, ale iné psy ju budú cítiť a mohli by ju nakryť
Ano, citi to. Urcite sa nemas pred nim schovavat, no to by vyzeralo! Musis ho cvicit uz odteraz, aby na teba neskakal a to by si mala podchytit uz teraz, pokial je mlady.
Poznam babu, ktorej pes (vlciak, nekastrovany!) posluchne na slovo, aj ked citi harajucu fenu! Nasa Susi, aj susedovych fenka harali, (behali nahodou navolno po luke)ked sa zrazu z uzkej cesty objavil vlciak. Panicka ho privolala, my sme nase fenky dali hned na voditko, ona svojho nie. Ten pes sa od nej nepohol, aj ked bol velmi rozruseny! Fuha, tak to sme zizali. Ked som sa jej opytala, ako to dosiahla, povedala "len treningom".:)
Urcite to nie je lahke ale ako som videla, mozne!
no dobre, ale moze sa tak spravat prave kvoli tomu ? Co sa mam pred nim uz naozaj schovavat?
Určite to pes cíti.