Ahojte, do takéhoto fóra píšem prvý krát, ale pochopenie a pohľad niekoho s podobnými problémami potrebujem. Bulímiou trpím približne 6 rokov. Boli obdobia keď som to zvládala, keď som sa prejedala a vracala len cez víkend a pri zvláštnych príležitostiach, aj obdobie, keď som s tým na pol roka prestala, ale od minulého leta sa to stupňuje, striedam obdobia diét a obdobia vracania, jedlo mi zamestnáva 90% myšlienok a už prosto nevládzem, hnusím sa sama sebe, zhoršila som sa v škole, odlúčila som sa od kamarátov a teraz sa to začína kaziť aj s priateľom. Od minulého týždňa, ako som to povedala mame a ako som bola u psychológa sa to ešte viac zhoršilo, robím to každý deň a to som si myslela, že keď o tom bude vedieť moje okolie, dostane ma z toho a ja s tým prestanem. Prosím, dajte mi nejakú radu, ako prekonať pažravosť, ako jesť normálne a hlavne ako sa mám začať mať rada... ďakujem
Stop vracaniu, chcem normálny život
Kiež by som ti vedela pomôcť, ale sama sebe nedokážem...tiež bulímiou trpím asi 6 rokov...
skús si nájsť psychickú oporu,ktorá pre teba niečo znamená a ktorej budeš o tom probléme hovoriť a on/ona ťa vždy vypočuje a neodsúdi...pre mňa ňou bol bývalý priateľ...ja viem, ťažko sa o tom hovorí pred ľuďmi, ja sama som uzavretý človek a strašne som sa za ten problém hanbila, ale naozaj mi to vyrozprávanie mojich pocitov pomohlo, aj keď som sa dlhé tri mesiace odhodlávala aby som mu o tom vôbec povedala...on mi s tým problémom na istý čas veľmi pomohol...avšak odkedy sme sa rozišli, je to stále len horšie...
rozhodnutia skoncovať s tým a následne dennodenne prehrávať, taký boj nebaví nikoho...
buď silná, rob veci, ktoré ťa bavia a hlavne komunikuj o problémoch, nedus ich v sebe ako som to zvykla robiť ja a mám pocit, že sa k tomu vraciam...držím ti palce :)
ja som touto chorobou netrpela, a ani nikoho vo svojom okolí nepoznám, tak neviem či ti dobre poradím, ale skúsim to :) čo keby si si stanovila nejaký pevný režim jedenia? myslím, napr. 5x denne naložíš si pekne jesť na tanier, nie veľa a nie všetko nakopu ... že si nedáš obed a hneď nato koláč, čokoládu, zmzlinu, chipsy a pod .... proste sa musíš nejak ovládať, alebo keď už to doma vedia, tak požiadaj napr. mamu, aby ti naložila, ael nedovolila zjesť viac ako je nutné .... by ti robila také porcie ...