HAK pre preliekovanú

Príspevok v téme: HAK pre preliekovanú
Meretseger

Našla som si priateľa a tak rozhodne uvažujem nad HAK (deti len cez moju mŕtvolu, a nasledovať príklad už troch bývalých spolužiačok zo strednej, čo sa kvôli tomu ešte aj vydali, tak si to, úprimne, radšej hodím).
Problém je v tom, že užívam dosť liekov, tak by som potrebovala vedieť, čo z ponuky je najmenšie svinstvo:) Beriem Seroquel, Valpro, Rivotril (postupne sa bude vysádzať) a samozrejme inzulín. Chudák moja pečeň. Preto sa pýtam.

Kvety zla

No ved presne pre to si myslim ze by bolo lepsie keby si sla nie hormonovym smerom - aby ti to zbytocne nepohorsilo, pripadne aby sa to nekontraindikovalo s liekmi co beries. Ja som si presla vsetkym, zo zaciatku sa mi predstava vnutromaternicoveho telieska vobec nepacila, ale na konci sa mi zdalo ze to asi bude najlepsie riesenie. Uvidime, zatial sa to da zvladnut. :D

Kvety zla

Uch to neviem, ja som v UK a mala som to zadarmo, ale ja som mala na tycinke strasne vykyvy nalad, po mesiaci som povedala ze to uz nevydrzim, bola som sustavne na hrane.
Urcite bude niekde na nete cena, skus pozriet - ale to je tak ze moze ti to sadnut ale nemusi.

Kvety zla

Pocuj, a neuvazovala si nad medenym nehormonalnym telieskom? Ja proti HAK rozhodne nie som (prave naopak) ale beries uz dost liekov a neviem ci antidepresiva nemozu ovplyvnovat ucinnost HAK.
Osobne som vyskusala 4 druhy HAK, podkozny antikoncepcny implantat (tycinku) a nakoniec som zakotvila pri medenom teliesku (mala som nejake vedlajsie ucinky pri tabletkovej HAK, nic hrozostrasne ale sa mi to nechcelo riesit, a tycinku som neznasala). Pritom som mlada, bezdetna, 21 rocna, medene teliesko mam 2. mesiac a zatial je to ok. Nie vsetci lekari su nadseni z toho ked maju predpisovat medene teliesko mladym babam, ale ked si prezries studie tak prakticky nie je dovod na to, aby aj mlada bezdetna baba nemohla mat medene teliesko (len je potrebne vylucit uz existujucu infekciu pred zavedenim telieska, a tiez ak dostanes nejaku pohlavnu chorobu ak teliesko mas tak su mozne komplikacie, ale ak si v monogamnom vztahu a partner je zdravy tak problem nie je).
Kondomy su podla mna nespolahlive a s priatelom ich neradi pouzivame (niezeby sme nevedeli ale ked tie svine bud nie su poruke, alebo sa trhaju), a spermicidne pripravky maju (podla mna) nizku ucinnost (jednoducho osobne by som to len s nimi neriskovala).