Antibiotiká

Príspevok v téme: Antibiotiká
Lucia247

Dobrý deň,

chcem sa opýtať.. Od utorka keď som bola v noci na pohotovosti s vysokou horúčkou, bolesťou mandlí a celkovo v zlom zdravotnom stave mi lekár nasadil antibiotiká MEDOCALV. Beriem ich každých 12 hodín. Dnes je štvrtok a ja mám stále horúčky, o bolesti mandlí ani nehovorím.
Je možné, že mi lieky nezaberajú alebo je tam dlhšia doba účinnosti týchto liekov? Má niekto s nimi skúsenosť? ďakujem

Maoam

osobne sa v metodach ako prikladanie zemiaku na chory organ zvonku nevyznam

na tvojom mieste by som si zohnala Ibalgin alebo podobny liek, Paralen sice zrazi teplotu, ale na silne bolesti je proste slaby

Lucia247

Od teploty si dávam paralen a kúpila som probiotiká k tým antibiotikám.
O tom zemiaku som čítala, že vraj to pomáha. Také babičkovské recepty.

Maoam

preboha, nechaj taketo veci, nemas doma Paralen, Ibalgin a pod.? Od bolesti a na zapaly je dobry napr. Ibalgin, Paralen je najmä na znizenie teploty, ako analgetikum je velmi slaby.

Lucia247

No v utorok v noci som brala prvú tabletku. No čítala som, že antibiotiká by mali byť v organizme aspoň 3 a tak začínajú účinkovať. No neviem či to je pravda.
No ďakujem za rady. Počkám do zajtra a uvidím.
Niečo na bolesť mandlí? Je účinné to prikladanie zemiaku?

Maoam

takze ich beries v podstate druhy den a horucku uz nemas, ale mas este zvysene teploty, hm, pockaj do zajtra, ak ti do zajtra neklesne teplota pod 38 stupnov a nadalej sa budes citit podobne ako v utorok v noci, nabehni zajtra rano k lekarovi

Lucia247

Nie je to horšie ale ani lepšie by som povedala. Stále mám zaľahnuté v ušiach, mandle ma bolia na dotyk a horúčku mám zvýšenú do tých 38. Predtým bolo viac.

Lucia247

Nie je to horšie ale ani lepšie by som povedala. Stále mám zaľahnuté v ušiach, mandle ma bolia na dotyk a horúčku mám zvýšenú do tých 38. Predtým bolo viac.

Maoam

ATB potrebuju cca. 72h, kym poriadne zacnu ucinkovat, ale ak mas stale horucky, moze byt velmi pravdepodobne, ze bakterie, ktore ti zapal mandli sposobili, su rezistentne voci kombinacii amoxicillinu s kys. clavulanovou, takze asi bude treba zmenit ATB, urcite zajdi k lekarovi, necakaj

Najčítanejšie články