Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nafúknuté brucho

Príspevok v téme: Nafúknuté brucho
Nathalia1992

Dobrý deň,

mám taký problém, že po každom jedle čo zjem som nafúknutá, bolí ma brucho a mám zápchu. Myslím si že jem zdravo. Môj jedálniček:
R: ovsené vločky zaliate vodou, lanové semienka, škorica a kus ovocia zväčša jablko
D: biely jogurt alebo ovocie (banán)
O: dusené mäso (zväčša kuracie, červené nejem a vždy naprírodno nikdy nie vyprážané) + ryža alebo zemiaky alebo zelenina
O: vždy nejaké ovocie alebo jogurt alebo zelenina
V:zemiaky, mäso + ryža, krupicová kaša alebo zeleninový šalát

Vzdala som sa sladkého (čo nebol väčší problém), nejem vyprážané, nejem v reštauráciách - po tom čo som zažila a pijem výhradne čistú vodu a nesladený čaj (zelený alebo žihľavový) a vysadila som aj pečivo + športujem 4 krát do týždňa. Beriem chlorelu.

Mohla by to byť alergia na mlieko (možno s tých jogurtov?). Alebo mi chýbajú nejaké dôležité živiny v mojej strave? Prosím Vás poradťe mi čo mám robiť, čo robím zle, už som zúfalá? A porosím iba rady nie žiadne "puberťácke" komentáre ďakujem.

winki

Ja osobne mäso, alebo rybu jedávam výlučne len so zeleninou (bez ryže a zemiakov).

Na večeru si už daj len zeleninové šaláty, poprípade tú ryžu, ale bez toho mäsa.

gucciok85

ale ked mas premnozenu kandidu v crevach tak to ovocie ich pekne krmi, najlepsie su bobulove ovocie ale vsetko s mierou. Radsej vela zeleniny.

Nathalia1992

GoFruit a ako by som si mala zmeniť jedálniček? Doteraz som si myslela že jem zdravo. Čoho mám viac viac jesť a čoho sa mám vyhodiť z jedálnička? Ďakujem

A čím mam nahradiť bielkoviny, keď si chcem udržať a budovať svalovú hmotu? Trénujem 4 dni v týždni /pol hodiny kardio a hodina posilňovania/.

GoFruit

Nie vsetko co citas je pravda.
Tym ze ovocie obsahuje vlakniny nic nezvysuje. Ja som vitarianka jem len ovocie a trosku zeleniny nemam cukrovku a ani pocas tehotenstva som ju nemala. Proti ovociu toho uz bolo vela napisaneho lziveho. Ovocie je to najzdravsie co je lebo obsahuje vlakniny a enzymy co mrtve jedlo nema tak ako sa ma travit? Tak ze telo vezme enzymy z organov povodne urcene na zdravy chod tela.
Skratka ovocie nic zle nerobi..

Fleur-de-lis

ja som čítala, že ovocie sa nemá jesť nalačno lebo zvýši hladinu cukru v krvi podobne ako sladkosť.

GoFruit

Zapcha je zjavnym znakom toho ze sa stravuje zle. Na velku sa ma ist tolkokrat denne kolkokrat sa je. Cize ak je 3 hlavne jedla tak 3 krat ma ist na velku denne.

GoFruit

Pokial nema dostatok zaludocnych kyselin- co ma malokto sa tak zle stravujuci - jej bude take msovo skrobove jedlo travit aj 5 hodin. A naduvat. Proste ked sa citi tak zle tak asi sa zle stravuje. Treba telo odlahcit. Podakuje sa jej.

GoFruit

Ma 2 tazke masove jedla. Aj jedno je dost. Tie jogurty su zbytocne. Ma zalostne malo ovocia a aj to pomedzi jedla ktore zaludok dlho travi a nema este stravene ked si ho da. Cize jej to v bruchu kvasi. Ovocie len nalacno. Maso je tazke jedlo hociako ho pripravi. To ze ho nevypraza je chvalyhodne ale jej zaludku ktory ma malo traviacich kyselin sa nepaci ani to dusene. Skombinovane so skrobmi uff.

vitavi

Vypíšem len niekoľko chýb : kombinuješ v jednom jedle obilninu a ovocie. Ovocie nekombinuj s ničím, hlavne s obilninou nie, pretože ovocné kyseliny zabránia tvorbe alfa amylázy v ustach a tým zabránia štiepeniu polysacharidov z obilnín. Nadúvanie môže byť i následkom zahlienenia z mliečnych výrobkov. Hlieny bránia v činnosti klkov v tenkom čreve. Nestrávené zbytky kvasia. Nevidím tam žiadnu kvasenú zeleninu na dodanie probiotických baktérií. Jogurty ti ich nedodajú, pretože jogurty zároveň zahlieňujú a prekyseľujú /cukor, ovocie, chémia/ .

Nedostatkom žalúdočných kyselín trpia ľudia, ktorí jedávajú priveľa bielkovín. Bielkoviny sa rozkladajú v žalúdku tak, že sa najskôr zrazia žalúdočnou kyselinou. Ak je bielkovín priveľa /čo v modernej strave je/, množstvo kyseliny nestačí.