Pohovor

Príspevok v téme: Pohovor
Lolitka

Ahojte. Caka ma pohovor na poziciu predavacky, trochu sa obavam otazok, ktore mi budu kladene. Snazim sa nan co najlepsi pripravit, ale netusim, ako najlepsie odpovedat napr. na otazku "ake su vase slabe stranky" tak, aby som nevyzerala ze ziadne nemam (lebo to je nemozne) ale zaroven tak, aby som vymenovanymi slabymi strankami neznizila svoje sance na uspech na pohovore. Tak isto otazky typu "Co chcete v praci dosiahnut" - netusim, co sa hodi odpovedat, ved co take by som mohla ako predavacka dosiahnut?? nemam ambiciu byt nejaka veduca a pod., nie som na to typ, ale uz sa mi stalo, ze na pohovore na predavacku sa ma taketo opytali. Takze - mate nejake tipy ako na taketo otazky odpovedat?? Viem, ze to zalezi na tom, aky som typ cloveka, ale aspon nejaka napoveda, co je/nie je vhodne a pod. Velka vdaka, dost mi na tom zalezi a velmi tu pracu chcem.

Filipova

Podla mna su vacsinou tieto otrepane otazky na pohovoroch riadne odveci - kazdemu normalnemu personalistovi musi byt jasne, ze ten dany clovek na ne odpoveda najma tak, aby sa zapacil svojmu potencialnemu zamestnavatelovi..

lilyiankaa

skús im ako medzi svoju slabú stránku uviesť, že si veľmi poriadkumilovná ..to by sa im mohlo páčiť :-)) a ako ti tu písali ostatní, proste im daj odpovede aké si budú pýtať, veď je jasné, že mladá baba sa nezatvorí medzi štyri steny obchodu na 20 rokov .. tiež budeš chcieť rodinu a pod ... ale to ich nemusí zaujímať ..

fenkjuu

"Medzi moje slabe stranky pokladam napriklad to, ze neviem kedy prestat s pracou. Najradsej by som pracovala od rana do noci, proste stale. Musim sa naucit aspon trochu aj relaxovat." :D

Lolitka

Hej hej, to mam aj v plane, ved v podstate je to aj pravda. Len nechcem zostat zaskocena, preto chcem byt pripravena na vsetko, ale to sa neda. Viac ako vizia buducnosti ma trapi otazka tych slabych stranok, nenapada ma nic vhodne co odpovedat :D nie som v tomto vynaliezava

xxy

no ved o to ide, musis zdoraznit, ze si hladas dlhodoby job. to je uplne jedno, ze kedy das potom vypoved, ide o to, aby si dostala pracu. co si myslis, ze co ostatni rozpravaju? vobec nehovor, ze sa vidis o par rokov niekde inde, proste povedz, ze chces pracovat prave pre ich spolocnost, sustred sa na momentalnu situaciu a ta je taka, ze ten job chces.

Lolitka

To je pravda, uze kazdy clovek chce nejakym sposobom napredovat, ale myslela som to tak, ze ked priznam, ze o par rokov sa nevidim ako predavacka, tak to potencialneho zamestnavatela odradi a povie si, ze zamestna niekoho, kym si moze byt "isty" niekolko rokov, nech nemusi kazdu chvilu hladat noveho zamestnanca, vies ako to myslim... to su take chulostive otazky, ze clovek nevie co na to povedat a obzvlast clovek stresant ako som ja :DD

xxy

no sa na to treba tiez pozriet z hladiska zamestnavatela, napr. keby som prijimala predavacku, asi by som sa jej tiez opytala, ake ma plany v zivote, pretoze asi nikoho celozivotny plan nie je robit predavacku v obchode. a kludne mozes povedat, ze mas ambicie sa vzdelavat a napredovat a stat sa najlepsim zamestnancom :D proste povedat blaboly, nemusia byt pravda, ale ide o to, aby si ziskala flek.
slabe stranky treba volit opatrne, vyhni sa takym ako netrpezlivost, naladovost, popudlivost a pod. pretoze to nie su vlastnosti, ktore su preferovane pri praci s ludmi. vol take, co by mohli byt vcelku prospesne na danu poziciu. kludne si vyhladaj na nete zoznam vlastnosti a povyberaj si tie, co su podla teba vhodne na dane prac. miesto a tiez sa k tebe ako-tak hodia.