Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Alergia na srsť - nemôžem mať do konca života ani psa?!

Príspevok v téme: Alergia na srsť - nemôžem mať do konca života ani psa?!
nerieskto

Ahojte, som alergik a okrem alergie na peľ, palinu, brezu či lipu mám aj neodmysliteľnú alergiu na srsť mačky, psa koňa.
Chcel by som mať psa, veď sa doma neustále nudím a ten by ma nútil ísť zmysluplne von.
Skúšali ste mať psa, aj keď ste alergici?
Ako to dopadlo?
A čo odporúčate?
Mám sa nadobro zbaviť psa, ktorého by som chcel?
Za všetky rady ďakujem!

lilyiankaa

aj mne to bolo čudné, ale testovali mi na zvieratá a teda vyšla mi najväčšia na psa, potom na mole a na červotoče najmenej ... ani ja som to nikdy nepočula, ale budiš
my máme labradora..

lilyiankaa

aby som ešte dodala, neberiem ani žiadne lieky na alergiu .. na psie chlpy mi zistili, že ju mám v najväčšom množstve a v malom množstve mám na ambróziu, mole a ešte niečo, ale to si už nepamätám..lieky teda neberiem a nemám žiadne príznaky alergie ...

lilyiankaa

mne zistili pred rokom a pol alergiu na psiu srsť a to už doma máme 8 rokov psa ... a určite by som ju kvôli tomu niekam nedávala .. my ju máme na dome, čiže behá po dvore a mne sa príznaky ani neprejavujú, len sem tam a to svrbením nosa a následným zapchatím nosa ..ale na dalsi den je to už v pohode ... takže podľa mňa sa nemusíte obávať a psa si môžete zaobstarať .... napriek tomu, že som alergik, tak psa chcem mať po svojom boku stále :)

okokokokokok

ajja mam asi alergiu a bojim sa :( chcem aj musim mat psa inak neviemm ake druhy psov su dobre ? dalmatin,madarska doga? poradte prosim :)(

Emily opat

Je velmi vela ludi, ktori napriek alergii zvieratko maju a mnohym alergia ustupila, je to ale individualne.
Co takto skusit psa nahaca? Ma malo chlpov a alergici ho znasaju dobre. Najlepsie keby si mohol stravit opakovane niekolko hodin v jeho spolocnosti.
Hladaj len seioznych chovatelov a takych, co by vzali v pripade problemov psika spat k sebe.

Espi

Ahoj, ja som asi pred siedmymi rokmi bola na vyšetrení, zistili mi tiež alergiu na roztoče, trávu a niektoré stromy. Akurát sme v tom čase kúpili psa a bolo mi doporučené sa ho zbaviť. Dostala som tiež aj tabletky a sprej. Asi rok som to používala, no potom som prestala. Psa mám doteraz a nijako sa to nezhoršilo. Len keď som dlhší čas odcestovaná, tak potom viac soplím, keď sa k nemu vrátim, som taká akoby nachladená. To je moja skúsenosť. Keď si v styku s tými alergénmi, tak je možnosť, že sa tvoje telo na to adaptuje. :)