Ahojte nikdy pretym som tak nikde nepisala ale vazne uz neviem co mam robit a mozno mi niekto pomoze svojou odpovedou :( taze mam 18 rokov moj zivot bol normalny ani uzasny ani velmi zly byvam len s mamou ocko mi zomrel pred dvomi rokmi mamka odvtedy zacala pit nepila vela ale dala si to pivo robila sestru v nemocnici raz prisla kontrola a ona nafukala vyhodili ju zo zaciatku bola optimisticka ze si najde daco skusala vsade ale poznate to bud to bolo obsadene abo ozvu sa a nic posledne tri mesiace skusala zahranicie vybavovat ale nevyslo to pred dvomi mesiacmi mala ist uz robit opatrovatelku ale rodina si to roznyslela a ja som sa tesila ze uz to.bude dobre a odvtedy este skusala ale nic podla mna to bude aj vekom ma uz po 50 a tento mesiac jej aj.skoncila podpora a ja neviem co.budeme robit a najhorsie ze zacala pit dost ja som taka zufala nespim nejem keby sa dalo idem ja pracovat ale ja teraz koncim treti rocnik poslednu dobu cim dalej tym viac myslim ze si zoberem zivot lebo toto je pre mna n.ocna mora z ktorej sa neviem prebudit :( dakujem za precitanie :(
Neviem co mam robit..
prosimta netrap sa tak velmi. si mlada a zivot mas pred sebou, nepripustaj si prosim take cierne myslienky. tes sa ze si mlada, zdrava a snaz sa pomoz mamke, keby si si nieco spravila, to by bol pre nu uz uplny pad na dno.
viem ze tebe sa to moze zdat ako vazny problem, ale su rodiny, kde maju este vaznejsie starosti - tazka choroba mamy alebo podobne, a zivot si neberu, musis byt silna! mama Ta potrebuje
ano hladaj podporu u kamaratou ale ani to neni dobre prehanat lebo kamosi ti pomozu ale ako ti vedia pomoct tak ta vedia aj uplne skazit bacha nato!!
Ak ti možem poradiť tak hladaj podporu u kamaratov, nepripusťaj si všetko k sebe a hlavne si uvedom že za to ty nemôžeš. Hlavne maj okolo seba priatela(priatelov) ktorym sa môžeš posťažovať a ktory ťa budu počuvať. Držim palce a vela síl:))
nikdy to nevzdávaj, snaž sa pomôcť mame, nech skúsi opatrovateľku trebárs v Rakúsku.pije určite z toho že je zúfalá,ale všetko sa dá riešiť,treba sa s nou porozprávať a hladať riešenie.
Toto musí vyriešiť a zvládnuť tvoja mamka. Sú to jej problémy (aj keď jej s nimi môžeš pomôcť). Takže nemá zmysel si brať život kvôli tomu. Na všetko existuje prijateľnejšie riešenie ako samovražeda. Skús sa s mamkou porozprávať, ako to vidí ďalej. Možno požiadať o pomoc vzdialenejšiu rodinu.
zivot si urcite neber..porozpravaj sa s mamou o piti a skuste najst riesenie spolu ..nejaka ta praca sa urcite najde aj ked mozno podradnejsia, ale aspon nieco..bud silna drzim palce