Som paranoidna po traumatckej skusenosti...

Príspevok v téme: Som paranoidna po traumatckej skusenosti...
pia

Asi pred dvoma mesiacmi som mala velmi nepeknu traumaticku skusenost, napadol mna aj moje fenky velky vlciak-tiez fena. bola volne pustena zrejme, bez pana, bez nahubka, bez obojka..
a asi zacitila moje feny a nejak nas nasla...boli sme na rozlahlej luke ketd tu vidim ako sa na mna ruti rozbesnena vlciacka...mala som dost, nemala som v ruke nic cim by som sa branila, moje fenky boli na voditku obe. Zapasila soms nim 15 minut kym mi nekto neprisiel na pomoc. Mozno sa to zda smiesne, ale mam z toho traumu, strach az paranoju...do lesa a do prirody chodim odmalicka, vzdy ked mam volny cas a kazdy vecer, vyventilovat si myslienky , proste sa odrelaxovat a vzdy som sa z prechadzky vratila pozitivne naladena a plna energie- ale po tom co sa mi to stalo si pripadam nekedy ako sibnuta, ked sa zastihnem ze stale pozorujem ci na mna z niekadial nevybehne nejaky rozzureny vlciak, nemozem sa ani uvolnit a som stale v strehu, vcera okolo mna presiel nejaky mensi pes uz som mala slzak v ruke-bala som sa, ze zautoci.. skusala som sa aj rozpravat s kynologmi ako sa zachovat v danej situacii, to co som vsak prezila ma poznacilo a strach je silnejsi, ale kvoli tomu zase sediet doma nemienim. Kupila som si caser-slzny spray a chcela by som este paralyzer, ale takto mi to nepripada uz normalne, stale byt v strehu a v strachu, z kadial na mna vybehne pes...Byvam v malej obci a tu robi kazdy co chce, darmo ze starosta vyhlasil, ze psy nemaju volne pobehovat...mam strach, citim sa stale napata a nesvoja

zewa

Prajem ti, aby si ich ani nikdy v živote nepotrebovala ;)
No tí, čo ich potrebujú s tebou súhlasiť nebudú. Ale to už je iná téma..

pia

brala som lieky na uzkost davno, ale vsetko ma svoje vedlajsie ucinky a uz neberiem ziadne lieky a doposial som bola kludna az do toho zazitku no...nechcem brat zbytocne nejake lieky na ktorych zarabaju psychiatri a antidepresiva to je teda svintvo a najvacsie klamanie ludi

zewa

pia, neviem odhadnut do akej miery ta ten strach obmedzuje. Ist k psychologovi to nejak rozobrat je v pohode. Mozno ti da nejaku tu radu a bude stacit jedno sedenie, ktovie. Nemusis sa v zivote so vsetkym vysporaduvat sama. A len tak mimochodom :) tiez som ucitelka a beriem AD, neviem, aky to ma suvis s tym byt fit :) Ja by som bez liekov urcity cas urcite fit nebola. A ak by si sa casom aj ty necitila fit, tak mozno prave tie lieky ti pomozu. Ale o tom potom, ked to bude aktualne ;) A este taka tajna info, vela ucitelov berie anxiolytika, AD, lieky na spanie..

pompom

nemala si krámy a,ebo pred nimi si nebola?????? ja vtedy vo velkej vzdialenosti obchádzam zvieratá,oni to totiž vycítia aj známu tak pokusal vlčiak dokonca kt ju poznal bola den pred krámami.Moj pec ma vtedy bozká líže je velmi milý treba byt opatrným

pia

agartio: batoh som nemala, ani noz, ani nic, proste len ja a moje dve fenky na voditku, boli sme tak pol kilometra od domu tak som nebrala nic, bola to len taka vecerna prechadzka ako stale, teraz sa uz stranim uz aj koni,suseda ma kone a volne ich pusta , su proste uplne volne pustene, minule ku mne pribehli a moje fenky boli sprepacenim pokakane...bala som sa, lebo aj ked kon neublizi proste ja s auz bojim vsetkeho, som strasne paraoicka od tej skusenosti. teraz bud idem so sestrou, alebo beriem len jednu fenku, alebo nejdem vobec a uzked tak caser a palica v ruke, plus oci na stopkach....

pia

zewa: dakujem , pisala som z MimušMM z prace, lebo som v praci zabudla heslo...no ano tak mam spray ale cjcem si kupit vacsi pre istotu rovno na medvede, lebo preda len ten caser co mam sa mi zda malicky. tak strach mam stale aj po dvoch mesiacoch co sa to stalo, co by mi pomohol psycholog? lieky na uzkostne stavy brat nechcem(pracujem ako ucitelka a musim byt stale fit..)musim sa s tym nejak asi sama vysporiadat.

0vecka

2 agartio to je pravda hlavne sa treba nebat par krat ho kopnut a vecsinou si to potom rozmysli... mne sa to tiez par krat stalo... moj sused mi vravel ze jeho casto napadaju psy tak si kupil kaser a ze staci spricnut a pes to hned vzda...

MimušMM

no, bol to najprisernejsi zazitok v mojom zivote, ten pocit bezmocnosti a strachu...a na voditku dve fenky, a poblizku ziaden strom, v ruke ziadnu zbran...no ciste psycho..moja fenka 11 rocna jazvecicka skoncila z rozparanym bruchom , nastastie ju zoperovali a je ok..