Otvor v lebke

Príspevok v téme: Otvor v lebke
anjelica21

Dobry den, mam 8-rocneho syna, ktoremu dvakrat operovali nezhubny nador na mozgu. po operacii mu v zadnej casti hlavy nad krkom ostal otvoreny otvor v lebke, kedze mu z nej kusok vyrezali...na hmat ten otvor nie je velky cca 1,5x1cm. ked v klude sedi vidim ako mu na tom mieste "bije tep". v onkologickej klinike ma po tejto otazke odvolali na doktora, ktorý ho operoval,no pre jeho zaneprazdnenost je pre mna nezastihnutelny. chcem sa len opytat, ci sa obavam zbytocne a lebka sa mu zrastie alebo mam ziadat o vlozenie nejakej nahrady...totiz po operacii ma na tento fakt nikto neupozornil, dozvedela som sa to nahodne asi rok po druhej operacii na beznej kontrole v onkoambulancii. mam strach aby sa synovi nieco nestalo, je to zivy chlapec, rad hra futbal a blazni sa s rovesnikmi.....pride mi to velmi nebezpecne pre neho a ani si nechcem predstavit co by sa stalo, keby sa napr. niekde posmykol a udrel sa na to miesto...

an44

lebka sa malokedy zaceli ked bol z nej kusok vybrany. babka po trepanacii lebky mala otvor stale.. vyplna sa to len fibrinovou penou

michael

ja naopak, by som stým nerobil nič. Bud rada že to tak dopadlo.(myslím tá operácia že chlapec nie je ani postihnutý a žije)Clapec nech fudbal prestane hrať súťažne , pretože v týmovom športe je najviac úrazov.Treba mu častejšie povedať aby sa chránil pred možným zranením. Fudbal si môže zahrať doma s otcom alebo s kamarátom len tak nesuťažne - neblaznivo.

dpk1

Zdravim,

Ja by som na tvojom mieste hladal ineho odborneho lekara, v pripade, ze sa neves nakontaktovat na toho, ktory operoval. Jednoducho na neho necakat a sup za inym bez vahania a co najskor.

Drzim palce, vsetko dobre.