Výber lekára

Príspevok v téme: Výber lekára
JA297

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či mám právo vybrať si lekára, alebo som k nemu priradená automaticky podľa adresy na ktorej bývam. ( Raz som chcela isť ku gynekologičke a ona mi povedala , že k nej nepatrím lebo berie pacientov z iných adries ) Momentálne sa zaujímam o dobrého kožného lekára v BA ( ak o dajakom viete, píšte tipy :) ) a či si ho môžem vybrať . Bývam v Petržalke , môžem isť ku kožnému napr. do Ružinova ? A ešte jedna otázka , ak sa predom objednám, nemusím na vyšetrenie čakať 2hod. ako iní pacienti?, iba prídem na dohodnutú hodinu ? A aké sú cca poplatky za objednanie ?

Za Vaše odpovede predom ďakujem :)

fraktal

vybrat lekara si samozrejme mozes, ale ten ta NEMUSI zobrat a liecit. Je to na dohode s nim. Zobrat ta MUSI vylucne lekar, ku ktoremu patris podla bydliska. Ak vybrany lekar suhlasi, mozes sa liecit u hociktoreho v ramci celeho Slovenska.
Vacsina lekarov ma schvaleny isty pocet terminov, na ktore sa da objednat za urcity financny obnos. Cize ked si zaplatis za tento termin, lekar by ta mal zobrat v presne tomto termine. Niektori lekari si vsak pytaju peniaze napriklad i za to, ze sa objednas telefonicky. Da ti nejaky orientacny cas vysetrenia, nemusi vsak byt presne dodrzany. Co sa tyka vysky poplatku, ten je iny u kazdeho lekara, to si musis zistit priamo o dotycneho.