Análne vačky / sekrétové žlazy

Príspevok v téme: Análne vačky / sekrétové žlazy
Martinkooo0

Dobrý deň. Máme psíka yorkshíra. Má 3 roky, a začal mať problémy s týmito žlazami. Pred mesiacom bol operovaný, lebo jedna zo žliaz sa mu nadurila a začala hnisať. vytlačilo sa to a za 3 týždne to bolo už ok. Dva týždne na to, teda teraz, sa mu to zas naplnilo . Veterinár povedal že sa to dá vyoperovať. Máte s tým skúsenosť? Nebude mu to tam chýbať?

Deria

ale ved to nie je mast ale na uzivanie alebo sa mylim? problem je, ze ja som tu mast pre moju fenku nepouzila z dovodov, ktore uvadzam nizsie, takze neviem, ako vyzera obal. inac, nasla som si v nemecku popis a ucinok tej masti, vyzera, ze je to podobne tomu, co si nasiel, teda o.i. aj na spevnenie sliach a väziva, len to musi byt mast! este hladaj.:)

Deria

a este....tie vselijake tycinky mu nedavaj moc a casto, lebo tiez nie su zdrave. mozno len sem-tam ako odmenu.:) kosti mu asi nedavas, tie tiez podporuju vyprazdnovanie vackov. take krky z kurata aspon raz za tyzden by si mu mohol dat. ak ich bude jest surove, nemusis sa bat, ze sa s nimi zadrhne.
a nezabudni, daj ho vysetrit na tie bakterie! tu jedna pani chodila so psikom po doktoroch, lebo sustavne mal tiez podobne problemy s vackami. nakoniec sa zistilo, ze psik mal v sebe bakterie v pokrocilom stadiu, myslim ze streptokoky.

Deria

s tou mastou by som to rozhodne skusila, s tym nic nepokazis, fakt uz mnohym psom pomohla. (homeopatka sa zatial neozvala.)
co sa tyka krmiva, my psikom varime. sledujem, kde su ponuky, kupim viac mäsa, naporcujem a zamrazim si. druh mäsa sa ma striedat:kura, morka, hovädzie,vnutornosti, tie nie moc casto, ja ich iba primiesam do krmiva. samotna pecen moze tiez vyvolat redsiu stolicu. podla toho, co mate na obed, mu mozes davat prilohy, lebo pes nemoze byt len na mäse. odlozit mu treba z jedla prv, nez sa osoli a dokoreni. Krmivo ma tvorit aspon 70% mäsa, cca. 20-25% priloha a zbytok zelenina. priloha: ryza, zemiaky (vzdy uvarene a roztlacene), krupy, pohanka, (na mäkko uvarene)cestoviny,kukuricna kasa. zelenina: postruhane: uhorka, mrkva, alebo zeler, mozes aj jablko. so zeleninou opatrne, malicko, lebo ak to nepozna, nebude mozno chciet. ale strava musi byt pestra, aby mal nejake vitaminy. velmi zdrava je sudova kapusta, hlavne na travenie, treba tiez len malicko, kapustu treba vytlacit so stavy a nakrajat nadrobno. obcas treba dodat aj kalcium, ak nedostava kosti.
preco ma riedku stolicu neviem, nie som veterinar ale ak ma stolicu nejaku slizku, taky povlak, mozu to byt cervy. nie som moc za granule ale skus mu ich zmenit za nejake kvalitnejsie, mozno sa stolica predsa upravi. ako dlho ju ma redsiu?keby to nepreslo, musis sa opytat veta na to. ak nemozes psikovi umoznit taku rozmanitu stravu, tak radsej potom granule ale kvalitne, aby mu nechybali vitaminy, hlavne kalcium.
inac, stretla som jednu pani, ktorej psikovi operovali tie vacky a ona je spokojna, tam to vsetko dobre dopadlo. ja by som predsa len najprv s tou mastou skusila. lenze s tym treba natierat aj profylakticky, nie ked je uz neskoro. nech ti vet ukaze, ako skontrolujes havovi vacky. keby si zbadal, ze sa len trosku zacinaju naplnat, uz treba mastit!

Martinkooo0

dobre teda ďakujem moc skúsim popozerať na nete ak by sa zhoršilo :) zatial sa má dobre dneska som ho ostrihal tak je taký veselší trošku .. uvidím o pár dní jak bude na tom :) inak som chcel že či nevieš náhodov čo mu mám dávať jesť lebo stále kaká také nie tvrdé ale makšie.. ide mu šulek ale mäkký a možno zato sa mu tie vačky nevyprázdňujú.. dávame mu masko keď máme na obed.. sem tam maškrty čo sú tie tyčinky slaninové a hovadzie... granule moc nechce je rozmaznaný.. tak neviem že čo .. :)

Deria

Je to mast (Schlüsslersalbe) "Calcium Fluoratum" od Firmy DHU. Dufam, ze ju dostanes na SK, ak nie, v Rakusku urcite ano.
Touto mastou sa natiera (lahko vmasiruje) miesto okolo konecnika, hlavne tam, kde sa nachadzaju analne vacky a to viackrat denne!
V akutnych pripadoch sa podavaju este aj "Paeonia Comp." Tabletky od Firmy Heel. Ale neviem davkovanie. Napisala som vsak jednej mojej (velmi uznavanej) Homeopatke, ktora sa specializuje na zvierata, potom ti mozem napisat aj davkovanie.
Kazde zviera, ako aj clovek, reaguje na homeopatika inac. Dokonca sa moze stat, ze nezaberu. Ale s tymito dvomi (mast, tabletky) dosiahli uz mnohi dobre vysledky, tak si myslim, ze za pokus to stoji. Operacia by mala byt naozaj len ako posledna moznost!
Ja som sa o tejto moznosti dozvedela az neskor a mojej fenke by asi tazko boli pomohli tie homeopatika, lebo ona mala zistenu vadu, ze jej vacky mala ulozene nejako nevyhodne, ten jeden otvor smeroval na stranu, takze by sa jej to tazko upravilo bez manualneho zasahu. Okrem toho mala ten sekret strasne husty. Vtedy mi dala homeopatka Calcium sulfuricum a sekret sa upravil.
Takze pockame, co homeopatka odpise. Ako sa ma havko?

Naja85

Je dost mozne, ze znovu mal tam zapal. Ked uz bude v poriadku, skus mu nahmatat vacky okolo konecnika-ked su uz plne, tak su tak trochu akoby vydute.Vytlacanie by nemalo boliet, ale ked sa niekedy omeskam s vytlacanim, tak na mojej fenke to dost vidno, ze je to uz neprijemne. Kazdy pes je individual, a je mozne, ze pri tvojom psovi bude potrebne to vytlacat asi castejsie, mozno aj kazdy tyzden, ale tazko povedat. Pripadne ma teraz napadlo, ze jednoducho sa uz tak bal toho vytlacania z predchadzajucej zlej skusenosti(ked to mal zapalene), ze sa jednoducho branil-mal to aj ten druhykrat zapalene alebo nie?

PS: Mne moj vet skoro na kazdej navsteve u neho hovori, ci to nechcem dat odstranit, ze je to velmi jednoduche(hlavne, ked si na nete precitam, ake problemy neskor moze mat), a to sme ani raz nemali zapal-takze ohladne operacie velmi neporadim, lebo sama mam na to nie celkom dobry nazor. taktiez tie vacky maju istu funkciu-pri kakani sa vytlacia(aspon u normalnych psov) a sluzia ako pachove stopy pre inych psov.

Deria

este nieco dolezite: prave som citala, ze ak su stale problemy s analnymi vackami, mozu byt dovodom bakterie!! robi sa vyter a posiela navyskum. rozhodne by som na tvojom mieste dala psika na bakterie vysetrit! v takom pripade by nepomohla ani homeopatia ale antibiotika.

Deria

no fajn, tak zelam havinovi skore uzdravenie.:) ale ak by vet niekedy predsa chcel vytlacat tie vacky a psik by velmi krical, nedovol ho uz tyrat, musi sa najst ine riesenie.
ak mas zaujem, mozem ti zistit homeopaticke lieky, ktore zabranuju upchavaniu vackov. zabudla som, ako sa to vola. niektori psickari s tym maju (aspon tu v nemecku) dobre skusenosti.