Zdravim. Ked mozem tak tiez sa pripojim k teme Mops. Ja mam dva steniatka tohto plemena.Dostal som ich od (neskor sme sa dozvedeli, ze bola mnozitelkou steniat, mala ich len na prachy)jednej pani.Boli zlaty, mily,hravy.Mozno jedna vyhoda u mna bola ta, ze hned som ich dostal 2 psikov.Cela rodina im venovala najvacsiu pozornost, lasku, obetavost, ochotu.Aj ked pochadzaju od mnozitelky hned sme ich zacali viest k navykom, co mozu a co nie.Myslim si,ze hned pochopili,ze im bude dobre, aj ked niekedy dostli sulkom novin po riti :-)
Aleto asi kazde stena potrebuje nasmerovat, co moze a co nie.Su naozaj hrave,neposlusne,zive, oci im hraju a maju v nich take plamienky.Su vytalny, zdravy,dobre ziveny. Je pravda, ze vzdy som si myslel,ze mopsi neplznu,ale rychlo som prisiel na to, ze je to mytus. :-( Inak, neviem, kto to povedal, ze toto plemeno nehryze nabytok, koberce, snurky od topanok, papuce, ponozky, handry, utierky,noviny a ine veci? Asi mam iny druh Mopsa,lebo moji mi to robili dost dlho,aj ked mali kosti v case prerzavania zubov. Inak, je to mily a hravy spolocnik a najme nebojacny k inym aj vacsim plemenam. Inak vo dvojici a vo svorke su velmi toleratny, aj ked moji su na kazdej prechadzke ako splaseny a divy blesk, ked sa hraju von.Nieze by nemali dostatok volnosti, vsak stravia denne okolo 6-7h vonku ale vzdy maju tu chut zo zivota.Prajem vsetkym vela peknych a prijemnych chvil a zaciatocnikom pevne nervy pri vychove Mops. :-)