Opatrovateľky Rakúsko / Nemecko

Príspevok v téme: Opatrovateľky Rakúsko / Nemecko
iwwa

Zdravím

Chcela by som sa spýtať, či sa tu nájdu nejaké opatrovateľky, ktoré fungujú v AT. Zaoberám sa myšlienkou isť pracovať ako opatrovateľka. Prešla som x diskusii ale nikde som nenašla , kde by ženy, poprípadne muži písali svoje skúsenosti, rady a tipy, svoje sklamania... celkovo skúsenosti s rakúšanmi alebo nemcami. Na každom fóre určenom opatrovateľkám sa rozoberaju daňové priznania, rodinné prídavky a pod., viem že aj to je velmi doležité, ale nikde sa nepíšu osobne skúsenosti, o ktoré by sa podelili alebo poradili. Každý predsa nejako začínal.

iwwa

no ked sa to niekomu bridi uz len pri predstave, tak v skutocnosti to bude este horsie, na to treba jedine zvyk a hlavne cvik...ohladom tohoto nemam problem ziadny, mam skusenosti s opatrovanim, len som si neni ista s nemcinou, ktoru postupne oprasujem, neodvazila by som sa ist bez uplnej znalosti..

alena nn

tak ja so začala robit opatrovatelku v novembri cez jednu agenturu dostala som velmi dobru rodinu bola som spokojna ale nie som spokojna z agenturou

Filipova

Moja známa to robí - čisto kvôli peniazom.. Mala síce obyč prácu na SVK, ale zarábala max 600e v čistom a každý pracovný deň "zabitý"...

Takto si zarobí 1000e v čistom za 2 týždne a zvyšné 2 týždne má buď voľno, alebo si potiahne celý mesiac a má 2000e... samozrejme, treba mať aj šťastie aj na tú osobu, ku ktorej pôjdete opatrovať..

Ako dlhodobé zamestnanie to nevidím, pokiaľ k tomu nemá niekto vyslovene vzťah, ale ak niekto ovláda nemčinu, nevie si nájsť momentálne vhodnú prácu, nevidím dôvod, prečo to neskúsiť..