Neviete mi niekto presne povedať načo presne slúži formulár E111, je to niečo také ako medzinárodná zdravotná kartička. Na čo všetko slúži? Ďakujem
Formular E111
nasla som stranku londyn.sk tam su rozne info.
na UK preukaz doma mame narok len na zakladne osetrenie ostatne sa plati.ale mozno sa mylim ked niekto vie nieco tak potesi info:))ma inak pripoistenie.no to sa netyka liekou a vysetreni....
hm no mi sme uz zistovali no vseliak taha za kratsie vzdy pacient:((kedze priatel:(kamarat som sa sekla)uz pracuje 5-ty mesiac nema este takzvane danove cislo len je registrovany takze zatial nema narok na statne bezplatne osetrenie:(tak vieme! no a moj priatel ako partner:)tan platil aj doma aj tu a ked sa vratil po roku domou tak musel urychlene!!!vratit karticku ale o tom uz rec nebola ze mu vratia peniaze!!asi mal aj on ziadat!!:((no stale pytali nejake tlacivo z UK ale tuto ani nevedeli co to je takze tak.ja zatial nerobim no nemozem ist ani k lekarovy ani utekat domou.no asi to vychadza tak ze som mala ostat doma:((((((no!!ked nemam vela penazi na lekara:(((takze neviem marfuska ked nieco mate nove dajte vediet vdaka.
No naštastie ked bol syn doma nemal žiadne problémy,ale ako je to v takom prípade ako píšeš Ty veru neviem.Čo si spomínam tak mi v tej poist.vraveli,že ked príde domov bude norm.ošetrený na UK preukaz,alebo si može vyš.zaplatit a potom vymáhat od poist.v Anglicku.No neviem či syn má kartu,ale preukaz poistenca dostal hned,začal tam pracovat,poprihlasoval sa kde treba a dostal preukaz.Normálne si mi nasadila chrobáka do hlavy,budem musiet pozistovat ako postupovat v takom príp.že bereš dlhodobo lieky.Pozdravujem Vás a prajem všetko dobré.
Marfuska a potom ked dosiel syn na dovolenku domou tak ked mal problem tak ho doma osetrili?vlastne liecily.ked mam napriklad chorobu ktora sa musi stale kontrolovat a dlhodobo beriem lieky tak ako to mam riesit?priatel uz pracuje viac mesiacou ale este stale nema narok na zdravotnu kartu v UK v tom pripade co?dakujem:)
Dorka do našej poist.som posielala synovu pracovnú zmluvu a niečo také ako výplatnú pásku,kde bolo uvedené,že v zahr.bolo odvedené poistné,alebo proste nejaké potvrdenie o tom že si platí zdr.poist.A museli sme vrátit aj preukaz.
tiez som v UK a mam mezdinarodny zdravotny preukaz vydany na slovensku.ja tak viem tiez ze plati len k statnym lekarom a ze plati len na zakladne osetrenie ostatne ukony si treba platit.no je zaujimave ze ked clovek co je v zahranici pojde domou na dovolenku napr tiez si musi vsetko platit(okrem prvej pomoci).totizto je protizakonne si platit zdravotne poistenie v dvoch statoch.sme nasli takuto info.hm?je to cele zahadne bo ked som sa ja info.ako to potom riesit tak pani v zdravotnej poistovni tvrdila ze v UK treba "zohnat"nejake tlacivo poslat do mojej poistovne a tym mi doma stopnu platenie.lenze nevedela aky formular a to uz vobec kde ho zohnat:(((
Formulár E 111 už od nového roka neplatí,ale poistovne vydávajú europreukazy.Gabika pokial pracuješ v Anglicku a tam si odvádzaš na zdravotné poistenie formulár Ti netreba.Mala by si mat anglický zdr.preukaz.Malo by to tak byt,pretože ked mi odišiel syn pracovat do Anglicka,tam sa prihlásil v poistovni,dostal preukaz a ten platí u lekára.A pokial viem už aj navštívil lekára a nemal žiadne problémy.
ahoj, E111 funguje v zahranici len u statnych lekarov, u sukromnych treba komercne cestovne liecebne poistenie. takze sa vyplaca mat obidve.