Korela zozrala vianocnu ruzu

Mimulus

Amarylkovité

Nejjedovatější část rostlin z čeledi amarylkovité jsou jejich cibule, jedovatá je ale celá rostlina. Obsahuje alkaloidy, například galanthamin, který je inhibitorem acetylcholinesterázy, tudíž nervovým jedem, lycorin nebo narcissin, narcipoetin a další, i v závislosti na konkrétním druhu. Některé druhy (narcis) obsahují i krystaly šťavelanu vápenatého, tzv. rafidy.

Michaela.1

Ale ja som teraz neriešila vianočnú ružu ;) Prosila som o to, či niekto náhodou nemá skúsenosť s tým, či je tento kvet naozaj taký jedovatý, ale vyzerá, že našťastie nie je. Možno sa snažíš byť extrémne vtipná, ale keby sa to stalo Tebe, tiež by ti to vtipné nebolo. Ja Ti to ale neberiem, každý sme nejaký. Kvety sú mamine, nie moje. Pekný zvyšok dňa! :)

ebi77

v prvom rade čo môžeš urobiť, vyhodiť vianočnú ružu a čakať čo bude s korelou :D
či robia niekde výplachy žalúdka pre korely?
a možno tá tvoja korela má také depresie, že sa chce nadobro otráviť

Mimulus

Ak chováš domáce zvieratá tak prečo pestuješ rastliny, ktoré im môžu ublížiť? Kúp si akvárium a je po probléme. Diefenbachiu alebo monsteru náhodou nemáte?

Michaela.1

Zase mám problém :( asi si budete myslieť, že mi šibe, ale sestra dnes pritisla nechtiac klietku ku amaryllisu(amarylka) a on ju zase žral a dosť veľa :( Čo mám robiť?