Prosim poradte- viza!!!

Príspevok v téme: Prosim poradte- viza!!!
lianela

ahojte tieto prazdniny chceme ist za rodinnym prislusnikom do USA na mesiac....uz nam poslal aj pozvanie overene notarom a vraj mame to dat potrvrdit ci co na americku ambasadu do Ba,aby sme dostali viza...no znama mi spominala, ze tam nemusim ist osobne staci poslat cez internet alebo faxom...prosim kto ma s tym skusenost a bude mi vediet poradit presne co mam robit...dik moc

lianela

no zrazu sa mi to tam uz ukazalo..no jasne cislo pasu tam musim dat...takze ked budem mat pas vyplnim ziadost potom casenku a v ten urceny den a cas sa tam stavim a to uz tam nebudem nejak cakat to ma hned vezmu? a teda nic pred tym tam nemusim posielat??a este takto tu casenku tiez vypisem na obe osoby vies lebo tam chceme naraz s mamou alebo ako jedna pojde o 8.30 druha o 9 alebo ako?

lianela

no tak to neni moc dobre som mala inu predstavu :(( no pas skoro za mesiac....este len teraz som si ho dala robit...ale my tam chceme az tak ist od 1.augusta mozno o tyzden skor...inak na ten link som klikla a nemam tam ziadne mesiace tak neviem

evula

Je to len v angline na tej stranke. Pozri sa na ten link, co som napisala pred chvilkou. ked chces vidiet ine mesiace ako maj, tak je tam moznost posunut sa na jun atd. available znamena, ze tam maju este miesto. Potom kliknes na den v kalendari, ktory si vyberies a tam su aj casy.

evula

na casenku potrebujes bud cislo pasu, alebo cislo z vytlacenej ciadosti, ty nemas ani jedno ani druhe:(((((( Kedy budes mat pas?

lianela

takze ja im zatial teda nic neposielam na ambasadu ziadne informacie, len si tu casenku musim vytvorit na pohovor...vies a nemozem to tak spravit ze tu casenku si uz teraz vyplnim a termin zajednam a az mi pas pride potom vyplnim tu ziadost a pridem tam uz s tym?aj som chcela mrknut tie dni ktore su volne na ten pohovor, ale jaksi som to najst nemohla tam bud je to tam len v anglictine alebo fakt neviem kde to je

evula

P.S. Ked to vyplnis, nic sa im neposle, vyplnas to pre seba, pre seba to vytlacis a potom to treba zo sebou zobrat na pohovor.

evula

Prihlasky vypises za obe osoby. Tie si potom vytlacis - to ta to tam bude navigovat, co treba robit az sa preklikas k tomu, ze vytlacit, ale neviem, co s tym, ked nemas pas. Ja si potrebujem predzlit studentske vizum, lebo idem pozriet nasich domov a pas mi bude expirovat buduci mesiac, do ziadosti vsak treba zadat cislo pasu, tak som dala stare a na ambasadu si teda zoberiem aj stary aj novy pas. Najprv si teda zaobstaraj pas, ved sa da aj do styroch dni ci ako. Potom vypln ziadosti a vytlac ich a potom chod na "vytvorit casenku na pohovor". Tam si vyberies den a hodinu, ktore ti vyhovuju a na tom kalendariku na termin jednoducho kliknes. Casenku si potom tiez vytlac a v stanoveny den pojdes na ambasadu aj s casenkou aj so ziadostami a s pasom, no a na tej stranke aj pisu, aky je poplatok, co treba zaplatit v Tatrabanke a na ambasadu doniest potvrdenie o zaplateni. Je tam presne napisane, co potrebujes. A najnovsie nedavaju vizum hned, ale do troch dni, tusim, takze bud budes v BA a pojdes si po to, alebo ti to poslu postou, tiez za to treba platit, docitas sa na stranke.

lianela

evula no tak som to teraz cele precitala uz tomu ako tak rozumiem...viem uz ze si to najskor musim vyplnit tu ziadost,ked to budem mat vyplnene dam continue a potom to musim vytlacit 2x...uz som si nasla aj slovenske vyvetlivky k políčkam formuláru...a nerozumiem este dvom veciam...akonahle to vyplnim tak sa to na tu ambasadu posle? alebo ako to vlastne prebieha...a druha vec nerozumiem ako si vytvorim tu casenku na pohovor....sory ze ta tym zatazujem,ale potrebujem to vysvetlit ako uplnemu neznalcovi takychto veci, lebo nemam s tym ziadne skusenosti...a moja mamina sa uz vobec tomu nerozumie tak je na mne vsetko zistit,vybavit....dik ti moc