Ako na vlastnu psychiku..

Príspevok v téme: Ako na vlastnu psychiku..
TTT

Ako na vlastnú psychiku alebo dá sa nejak ovplyvniť? Ani neviem či som položila správnu otázku.. Napíšem jednu udalosť z môjho života. Mám isté problémy, zdravotné (ženské). Pri jednej z preventívnych prehliadok mi lekárka oznámila, pri sonografickom vyšetrení, že niečo nieje ok. Že niečo tam mám, bol to neznámi útvar (nezhubný nádor). Budeme to sledovať, nerobí vám väčšie problémy a kontrola o 3.mesiace. Nejaké lieky k tomu a čakať. Tak najprv som sa z toho poriadne vyrevala doslova, ale potom som si povedala, že musím niečo preto urobiť a základ je byť bez stresov, ved sa nič nedeje. Aj ked nedá sa to celkom, ale aspoň som sa snažila. Prišla kontrola, zlepšenie, ten útvar sa mi zmenšil o polovicu, tešila som sa a verila dalej že nabudúce už nebude. Ako plynul čas bolo aj dobre aj zle,,pri každej väčšej bolesti som vedelaže niečo sa deje. A ked prišla znova kontrola,,výsledok bol taký že objavil sa mi jeden nový útvar a ten predchadzajúci sa mi zväčšil. Tak v tomto smere si myslím, že tá psychika sa nedá nejak potlačiť aj keby človek chcel. Ktosi mi raz povedal, že príliš skoro sa vzdávam. A asi aj taká som, že aj ked vykročím do boja, vzdávam to pri najmenšom neúspechu. A myslieť si, že bude to fajn..to sa ani nedá. Lebo ked sa človek nato pozrie reálne, aké sú dnes výhliadky do budúcna, kam smeruje medicína nikde! Moje dalšie vyšetrenie má byť o 5.mesiacov. Čakať ten dlhý čas..že čo bude a ako bude..a ako nasmerovať psychiku, tak to neviem. Dostala som nejaké lieky + si mám kúpiť niečo ako výživový doplnok..volá sa to Indonal Woman..stojí 50e. Ak má človek väčšie problémy investuje aj nemožné. Ale aj tak by som sa opýtala, ak by to náhodou čítala nejaká ženská, či nemá skúsenosti s týmto. Či to vôbec má význam, sama lekárka mi povedala, že jeto iba doplnok a ja neviem, či vám pomôže, rozhodnutie je na vás..asi toľko..

Mám hlavu plnú myšlienok, aj ked vykonávam nejakú činnosť nedá sa mi nemyslieť,,a neviem ako zahnať, potlačiť myšlienky,,lebo je ich priveľa.

anjelik*

TTT, v žiadnom mŕtvom tele rakovina nerastie. Tak je asi viac ako jasné, kto tu rakovinu podporuje a kto ju živí a vlastnou silou. Tu nie je o čom diskutovať, že čo môže za jej spustenie. Že mooožno aj psychika. Ak teda psychiku budeme brať ako naše myšlienky, postoje a myslenie. Nejde o to, aby si nemyslela, to sa predsa nedá. Len musíš myslieť inak. Logicky sa každé ráno budíš s bolesťou brucha, keď si vystresovaná a vyšpičkovaná, čo by bolo, keby bolo. V bruchu predsa cítime, nie? :o)
Ľahko sa to ovšem radí, keď nie si absolútne cvičená v ovládaní sa a ovládaní vlastných pocitov a myšlienok. Takže tu musíš začať. Nájdi si literatúru, študuj o koncentrácii, možno nejaké meditácie, alebo len sa proste sama od seba rozhodni, že budeš myslieť inak. Nie, že nechcem na to myslieť, lebo tam je jasné, že myslím na to.
Z medicínskeho hľadiska..myómy sú nezhubné záležitosti, pomerne bežné a ženy aj s myómami dokážu vynosiť dieťa. Je ale povinnosťou každého gynekológa ich sledovať. Tak zbytočne stresuješ.
Pravdu majú tí, čo ti tu píšu. Tak si to prečítaj znovu a zamysli sa, či ti tento tvoj stav, v akom si vyhovuje, a ak nie, rady si dostala. Ostatné je len a len na tebe. :o) Je stará známa pravda, že pacienta nezabíja choroba, ale diagnóza. ;o)

ta3

TTT
posledny odstavec je super, takto sa mi pacis a pri tomto postoji prekonas hravo nielen tento problem s myonmi, ale aj dalsie, ktore sa Ti este do cesty postavia, mnoho ludi tomu neveri, ale psychika v nasom zivote zohrava veeeelmi dolezitu ulohu, tak sa drz

TTT

Vitavi..dakujem za radu..niečo z toho som si už preštudovala dávnejšie, ale aj tak vdaka. Nemyslím si, že práve tá strava je hlavným strašiakom.,aj ked musím priznať že práve takúto stravu mám, veľa živočíšnych tukov,mliečnych výrobkov, vajíčok a spominaný cukor. Poslednú dobu bolo v mojom živote aj dosť tých emócií, možno aj to malo vplyv na moju psychiku a spolu so stravou sa to zvrtlo na myomy.Neviem.,
Zaradila som do jedálnička aj tie obilniny, semená, slnečnicové jadrá, jačmená, jedávam polievky zeleninové, kde pridávam krupy, obilné vločky..aby tam bol ten príjem vitamínov skupiny B. Lebo ma tiež trápi zlá kvalita mojich vlasov. A čo je mojou najväčšou slabosťou su práve tie cukry. Som priam závislá na sladkom, keksíky, zákusky, čokolády..je nemôžem bez toho žiť. Je to ako moja droga. A práve tie cukry si myslím,že bránia vstrebávaniu iných vitamínov.
Tak dá sa zbaviť závislosti na sladkom? Ako..?
Poznala som istú osobu vdaka ktorej som sa naučila cvičiť si trpezlivosť a ovládať trošku pevnú vôľu..ale mať pevnu vôľu na sladké tak to naozaj neviem..,
A čo sa týka psychiky,myslím, že ak má človek v živote nejaký ten cieľ tak zvládne veci oveľa ľahšie. A ja mám jeden cieľ za ktorým si pôjdem a budem robiť všetko preto..aj ked to nebude ľahké..

vitavi

Myomy i svoju psychiku môžeš ovplyvniť jedine ty.
Útvary v ženskom reprodukčnom systéme sa tvoria z nevhodnej stravy - pre ženu je to priveľa živočíšnej stravy /mäso, syry, vajcia, mliečne výrobky, cukor, chémie/. Takto vzniká prebytok lepkavých hlienov a mazľavých tekutín, ktoré sa usádzajú v dutinách a inde a zapuzdria sa.

Psychiku ovplyvníš tak, že zabrániš kolísavému prísunu energie do mozgu. Kolísanie spôsobujú jednoduché cukry, ktoré sa návalovo dostanú do krvi a okamžite do mozgu. Po tejto vlne a spotrebovaní, vybití energie nastane fáza nedostatku, mozog je bez energie, trpí. Takéto vlny, ak sa často opakujú, spôsobujú poruchy psychiky. Škodlivo pôsobí cukor i tým, že odstraňuje z tela B vitamíny, potrebné pre činnosť celého nervového systému. Dávaj si pozor na sladkosti, chemické aditíva, povzbudzujúce látky, tropické ovocie.
Vyrovnanú psychiku ti zabezpečia obilné kaše z celých obilných zŕn, ktoré zabezpečia rovnomerná prísun energie do mozgu.

p.d.

Ja nechcem zase tocit na tu istu temu, ale velmi by ti pomohlo, keby si verila, nemusis byt hned tazky fanatik (ako napr. ja). Sucastou zivota kazdeho cloveka je aj koniec. Zaciatok a koniec. Ak by som nebol veriaci, tak ak by mi napr. zomrela babka, tak by som asi prisiel o zdravy rozum. Ako veriaci clovek sa na smrt pozeram uplne inak. Je to zaciatok niecoho ineho. Dufam, ze som ta nevystrasil, lebo to nebolo mojim cielom.

TTT

Lenže je to naozaj ťažké myslieť pozitívne..ked len čo sa ráno zobudím, bolesti brucha a nedá sa mi ani poriadne vyliezť z postele. A čakať kedy príde deň, ked to bude aspoň o trošičku lepšie. A ako to rieši moja lekárka? že ked mam bolesti, dá mi nejaké analgetiká. A napchavať sa liekmi ma už tiež nebaví. Pokiaľ to neohrozuje život, tak sa nerobí nič. Takýto prístup maju lekári. A meniť lekára..tak tu v okolí nieje žiaden vyslavený.
Ale snažim sa nemyslieť už nato. Ked sme tak celá rodinka pokope je to celkom fajn, naplno sa venujem rodinke, aby mi fakt ten život neutiekol pomedzi prsty.
A ked sa to rozprchne a každí ide po svojom, potom je to už naozaj že zlé,,lebo zase som myšlienkami kade tade.
Asi to nieje vhodná otázka, ale aj tak....ak by som bola v úzkych..nájdem tu nejakého psychológa?? Ja by som asi nedokázala zájsť osobne/ vyhľadať psychologa..asi by som si položila otázku ako ...ajja..že čo mi šibe? čo to robím.
Skúsim sa nejak inak nasmerovať, inak myslieť..a ak to nepôjde, tak neviem čo bude dalej..

ta3

TTT
myomy su neskodne, vela o nich neviem, ale asi to nevyluci dalsie dietatko, ved sa opytaj svojej gynekologicky ci dietatko este prichadza do uvahy, chvalabohu, su to iba myomy, tak sa uz upokoj, vsetko bude v najlepsom poriadku a mozno aj dalsie deticky

ajja

priklanam sa k tomu co ti napisala ta3. clovek zvladne vsetko ked zapoji psychiku. ty ju zapajas zle lebo sa stresujes a tak si to len zhorsujes. ale viem o com to je sama som skusila nieco podobne aj ked sa to netikalo takych problemov ako mas ty. nastastie existuju aj taketo fora a ja som na jednom nasla skusenosti zien podobneho druhu. tam sa dost spominalo meno jednej slovenskej psichologicky. to som si este mislela ze co mi sibe ved sa z toho dostanem sama ved mam svoj rozum. ale nakoniec som bola uz tiez na dne lebo strach ma hroznu moc a silu. a tak som tu psichologicku nakoniec aj ja vyhladala. dala mi velmi vela sily a ukazala mi co mam a ako robit a ako rozmislat. to ma uplne odpojilo od tych mislienok ktore ma dovtedy celkom ovladali. ak to nedokazes spravit sama tak skus niekoho vyhladat kto ti troska upravi mislienky a da ti dobre rady a posilni ta. je dodlezite naucit sa inak rozmislat. niekto to vie sam a niekomu to treba ukazat. len nenechaj veci tak lebo s tymi mislienkami si to budes stale zhorsovat a nakoniec sa naozaj moze nieco vazne stat.

TTT

Ja viem ze to neni nic zhubne..je to akysi myom..a trochu som sa zlakla ked mi lekarka oznamila..ze je tam este jeden dalsi. Chceli sme mat s man. este dieta..tak preto ma to trochu desi. A pocula..som citala..ze prave z myom sa niekedy moze...Nikdy v zivote som nic podobne nezazila..ani som nepocula slovo myom. T a3..dakujem za mile slova.

ta3

Bambi
super postoj, ale nie kazdy dokaze takto perfektne zvladat podobne situacie

TTT
lekari, aj ked sa medzi nimi najdu vseliaki, maju skusenosti a ked mas ist na kontrolu az o 5 mesiacov, asi to nebude nic vazne, ved uvazuj logicky, keby to bolo zhubne, povodny nador by sa bez onkologickej liecby (chemoterapia, radioterapia) len tak sam od seba nezmensil, skor to naozaj budu tie cisty, strach a stres su najvacsie jedy pre nas organizmus, stres je pri rakovine najrozhodujucejsi negativny faktor, viem o com hovorim, bola som onkologickou pacientkou, ja som mala trojrocne dvojcata, manzelstvo v rozklade, nikoho blizkeho za sebou a zvladla som to, pri dvoch malych detoch a manzelovi, ktory nepomahal som totiz nemala ani vela casu na batie sa a koli detom som si myslienku na smrt ani nepripustila, skratka v pripadoch ako je tento Tvoj je treba mat pevnu volu, strach nepripustat ale naopak, verit v kladny konecny vysledok, lebo strach a panika aj tak nijako nepomozu, naopak mozu vsetko iba skomplikovat, konstruktivne si vyplnaj svoj volny cas, aby ostavalo cim menej casu na rozmyslanie a neboj sa, vsetko dobre dopadne, drzim Ti palce a potom o polroka daj vediet