Je povinnostou zeny varit a prat muzovi?

Príspevok v téme: Je povinnostou zeny varit a prat muzovi?
WinniePooh

Mam pocit, ze zijem v minulom storoci. Netvrdim, ze nepoznam chlapov, ktori su uvaria a operu aj sami ale vacsina v okoli to nerobi! Akoby zena nechodila do roboty a nemala sama toho vyse hlavy, co si o tom myslite? Ja osobne si objednavam menu a to mi staci na obed aj veceru, kedze chodim o 5 domov, veceru mavam uz len velmi lahku. Varim len raz, max 2 a peciem raz v nedelu. Nechapem, ako moze nejaka zena prist unavena z roboty a este sa starat o velke dieta?

Sonjaa

Doubledog, nedá sa mi neozvať... To čo si napísal za BLBOSŤ, že vstupom do manželstva muž stráva a žena získava? Čo prosím ťa, ten muž stráca? A ako dopadnú muži žijúci osamote? Sú z nich zväčša iba obyčajní lúzeri, ktorí chodia po krčmách a nevedia sa zaradiť... Takých je väčšina, nehovorím, že neexistujú výnimky. A čo také žena manželstvom získa??? Zamysli sa nad tým a uvedom si, že vstupom do manželstva by obaja mali získať a nikto by nemal prerobiť... keď už si to takto pomenoval...

dominikanika

Cawte:)
Tak ja napriklad ked som zacala zit so svojim priatelom (teraz uz snubencom) , tak som varila , pratala a starala sa jak som najlepsie vedela, lebo som chcela, aby videl aka som sikovna, aby ma ocenila a tak isto mam to v povahe som taky starostlivy typ.
Po nejakom case ale som zistila, ze moj priatel to uz berie ako moj standard a nedavno mi povedal, ze je to samozrejmostou (lebo sme sa na tu temu bavili ked sme sa trosku poskriepily ohladom faktu ze ma nevie docenit) , ze aj jeho mama aj mama jeho mami atd atd stale vsetko robila a otec nepomahal.
No dobre teda, ked uz to takto vnima, bolo to tak kedysi, ale v takom to pripade zena sedela doma a muz zarabal a daval jej peniaze ...
Co je trosku ine ako teraz, lebo zena pride s prace a hned za sporak...
Niekedy ma to bavi a som v pohode, ale nikedy ked sa vratim s prace a sa mi nechce tak som uplne nervozna, ze musim varit pratat atd :(
Takze takto to je u nas a v podstate je to aj moj podiel viny lebo som bola tak od zaciatku do vsetkeho ze sama len ja atd atd ....
Tak krasny dnik zienky cmuk

doubledog

jasne, netreba ich robit dennodenne, ale zena ich proste neurobi, lebo su omnoho tazsie.
preto namiesto toho musi robit ine veci.

recnit o modernych vztahoch je jedna vec, dosledkom ale je fakt, ze klesa pocet trvalych vztahov.
pretoze treba zohladnit este jednu vec:
vstupom do manzelstva muz straca, zena ziskava.
preto to musi zena nejakym sposobom kompenzovat.
samozrejme, je plno zzenstilych modernych muzov, ktory si nechaju od zien skakat po hlave.
je to ich vec, akurat si ich zeny prestanu casom vazit.

Sonjaa

Ale zase fakt sú aj muži, ktorí úplne samozrejme spolu s partnerkou zdieľajú život v spoločnej domácnosti a delia sa o povinnosti, ktoré spoločný život prináša. Naozaj netreba zatracovať všetkých. Veľa z nich už pochopilo: SPOKOJNÁ PARTNERKA, SPOKOJNÁ RODINA...

Sonjaa

ale no nepreháňaj )) Tieto práce netreba robiť predsa denno-denne. Ja som mala na mysli tie povinnosti v domácnosti, ktoré sa robia trvale a bez prestania, ktoré nemajú konca - kraja (varenie, pranie, upratovanie a pod...) Do pôrodu a kojenia dieťaťa by som ťa predsa tiež nehnala DDD

doubledog

ok, sonja

ked bude treba vynosit celu domacnost do stahovacieho auta, potom vyburat priecky v druhom byte, vytahat nity a vytrhat linoleum, odniest cely ten bordel na skladku, kde ta otravuje tlupa ciganov, tak poviem zene, ze je to na nej :)

a ked bude pindat, tak poviem, ze jej navarim a operiem :)

anjelik*

Winnie, ja zase nechápem, prečo niekto potrebuje riešiť takýto *problém*. Ak nechápeš, spýtaj sa takej ženy, čo to robí. :o) Každý si veci zariadi tak, ako mu vyhovujú a ako ich chce mať. A susedov do toho nič. ;o)

Sonjaa

Doubledog, to čo píšeš platilo za ranného kapitalizmu, kedy muž chodil do práce a musel zarobiť toľko, aby mala celá rodina dostatok... Vtedy mal ženičku doma, ktorá mala na starosti domácnosť, deti... a svojho mužíčka, ktorý ju zase perfektne finančne zaopatril... DDD
Dnes je iná doba, asi si zaspal, ženy sú rovnako vyťažené vo svojej práci ako aj muži a z toho jednoznačne vyplýva, že o ďalšie povinnosti doma sa majú partneri spoločne rozdeliť !!!
Kto túto skutočnosť z mužov popiera, alebo sa jej bráni, nech sa nediví, že mu žena napokon ujde a milenka sa mu už vonkoncom nebude starať o domácnosť alebo o neho samého .... ZOBUĎ SA

doubledog

viem sa o seba postarat.
existuje ale nieco take, ako je delba prace.
ja robim zas ine veci, take, co su zas povinnostou muza.