prosím vas, da sa z rozboru krvi zistiť či mam cystu na vaječniku? alebo len ultrzvukom? dakujem pekne.
kto vie nech pomôže
nie nedá
mam 20 rokov.
No ja si myslím, že každopádne podceňovať by sa to nemalo, u mňa do gynekoložka zanedbala a uisťovala ma, že je to úplne normálne až na moje tretie požiadanie mi urobila sono a zistila cystu veľkú 8cm. Nevravím, že hneď že ide o cystu ale vyšetrenie by mala určite absolvovať, nikdy to neuškodí iba pomôže a môže predísť následkom ako je operácia.
No najprv by ťa vyšetril palpačne to znamená rukou, lebo ak je cysta väčšia tak sa dá aj nahmatať ale ak je menšia tak ju môže zistiť jedine ultrazvukom čo nie je nič nepríjemné. Keby ti náhodou našli cystu tak sa nič nedeje. Niekedy ide o tzv. funkčné cysty, ktoré časom prasknú a nič sa nedeje, ale horšie je ak začnú rásť. Vtedy by ti najpr nasadili liečbu na vstrebanie cysty a potom by sa ďalej uvidelo. Inak keď teraz tak rozmýšľam mne pri tej operácii zistili ešte aj endometriózu a to má tiež podobné prejavy. Určite by si mala zájsť ku gynekológovi ale nejakému dobrému aby to nepodcenil.
mna dole v podbrušku. ale nepicha,len tak pobolieva. menzes mavam normalne, len predposledny menzes meškal tyžden. a bolia ma križe. pri menzese som mala otrasne bolesti. čo by mi robil gynekolog prvy krat keby mu poviem o tychto problemoch?
No ja som mala veľké bolesti ale zo začiatku len také malé pichanie v podbrušku ako keby si išla dostať menzes a potom neustále bolesti v krížoch. Ale hlavne som to zistila tak, že po milovaní som občas trošku zakrvácala, tiež som mala nepravidelnú menštruáciu a trvala vždy pridlho. A teba to kde pobolieva?
mia a ako sa to prejavovalo že si mala cystu? bolesti alebo ako? odpiš prosim.
Ahojte, reagujem na to čo tu píšete. V auguste 2006 som bola operovaná na cystu na vaječníku a môžem zaručiť že cysta sa z krvi zistiť nedá. Ja som krvný obraz úplne v norme. Či máš cystu alebo nie to sa dá zistiť jedine ultrazvukom. Určite by som tam išla moja cysta mala až 8cm a musela som podstúpiť operáciu.
lebo nemam žiadny zapal-ani mechura, ani vaječnikov-to doktorka povedala-z krvy by to zistili. a už vyše mesiaca ma boli v podbrušku. menzes mi meškal tyžden tak ma ešte napadlo či to nahodou nie je cysta. možno nie, ja už asi vymyšlam blbosti. :-(((