Potenciálna cukrovkárka?

Príspevok v téme: Potenciálna cukrovkárka?
danyka2265

Ahojte, mám 22 rokov. V poslednom čase som na sebe zbadala pár zmien. Nikdy predtým som nepila vela vody. Často som mala naopak problémy s tým, že som pila málo. Za posledný mesiac mi začali strašne tŕpnuť ruky, som unavená, mávam problémy s mykózou aj keď dodržiavam všetky zásady a vždy sa poriadne preliečim. To čo ma začalo trápiť bolo, že poslednú dobu som stále príšerne smädná. Napadlo ma len tak sa pozrieť na internet a našla som že by to mohla byť cukrovka. Čo si myslíte? Je to možné? Asi bude najrozumnejšie ísť na testy.Čo také vyšetrenie obnáša?

Ddana

Základný postup - navštív obvoďáka - nalačno a bez žuvačky - urobí Ti odber na hladinu cukru v krvi - glykémiu, prípadne vyšetrí moč na prítomnosť acetónu. Druhá možnosť - následná - vyšetrenie tzv. glykemickej krivky - odber krvi nalačno + moč, potom sa vypije 3 dcl osladenej vody - urobí sa odber po hodine krv a moč a potom po ďalšej hodine krv a moč. A výsledok vyvráti,alebo potvrdí cukrovku, resp. náchylnosť na ňu. Pri cukrovke 1.typu bývajú príznaky oveľa ťažšie, ako len smäd.

lieenkalulu

Ja By som Vám odporúčala ísť k lekárovi, asi Vás potom pošle k endokrinológovi, respektíve k diabetológovi, to už uvidíte podľa výsledkov. Vyšetrenie neobnáša nič nepríjemné. Mohlo by ísť o diabettes vo Vašom prípade asi 1. typu alebo nejaké iné endokrinné ochorenie.

eng

Zájdi za svojim obvodným lekárom a nechaj si vyšetriť moč, ktorý budeš zbierať 12 hodín a tiež nech Ti zoberie krv na vyšetrenie hladiny cukru v krvi možno má v ordinácii aj glukometer, tak Ti glykémiu môže odmerať rovno tam. A potom sa uvidí, ak to bude potrebné tak Ťa pošle na tzv. "oálno glukózový tolerančný test" (OGTT) test k diabetológovi...

Držím palce, aby to nebol DM.

spaceboy

ahoj, cukrovka ma viacero priznakov, okrem smadivosti je to caste mocenie, suchost v ustach, strata hmotnosti, slabost ci nevykonnost organizmu, sucha a svrbiaca pokozka, pomale hojenie ran a odrenin. V tomto clanku si o tom mozes precitat viac zdravie.pravda.sk Vysku hladiny cukru v krvi si mozes nechat zmerat aj v lekarni, tu si o tom pozri video www.sunpharma.sk