Každý píše inak. Je dobré jesť 5x denne, pravidelne, čiže aj po 18tej ? Alebo je lepšie nejesť večer vôbec ?
Jesť či nejesť po 18tej?
Ja si myslím, že jesť by sa malo aj po 18-tej. Ísť spať s prázdnym a škŕkajúcim bruchom určite nie je zdravé. A to sa už nejdem vyjadrovať ani o nasledovných snoch:)
2 vitavi nauc sa pocitat ci povies 18 a 8 alebo 16 a 6 je to stale rovnaka blbost.. ked uz take nieco vravis daj mi nejaku studiu ze je to zdrave o takejto blbosti som v zivote nepocul
Kto chce nieco dobre spravit pre seba, urcite nehladuje 14hodin a zvysnych 10 je z 24h cyklu...
Ezoterická ovečka, dúfam, že chápeš, čo sú to 2 dni. Keď sa naješ o 18,00 hod, tak ďalšie jedlo by malo ísť až o 8,00 nasledujúci deň. Nie je to dogma, ale kto chce niečo pre seba urobiť, spraví to. Kto nechce, nechápe a robí blbcov z druhých.
2 vitavi to su zase nejake ezotericke keci ze 14 hodin? to akoze sa najem rano o 6 00. 12 00 obed a 16 00 vecera a potom 14 hodin hladujem?
Ja pokial sa nenajem minimalne pol hodinu pred spanim neprespim a dostanem bolesti zlcnika:( skusala som jest napsoledy 2 hodiny pred spanim a o 3 v noci som sa zobudila na neznesitelny hlad, dala som si glg vody ze takto prekabatim telo a nic nezaspala som ani na sekundu
Tak ako je potrebná vonkajšie očista tela každodenným umývaním, je potrebná i vnútorná očista. Tráviaci systém potrebuje stráviť všetky zbytky, odoslať živiny ďalej a pripraviť sa na príjem ďalšej potravy ďalší deň. Ak mu takúto možnosť nedáš a pcháš mu tam stále niečo, zbytky spôsobia kvasenie, hnitie, a vznik toxínov, ktoré spôsobia ďalšie problémy. Prestávka medzi jedlami v dvoch dňoch by mala byť aspoň 14 hodín, prípadne viac.