Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Posilnovanie, doplnky

Príspevok v téme: Posilnovanie, doplnky
pa3kjogsdgsd

zdravim všetkych, posilujem už rok a myslím, že teraz som sa dostal do takej kritickej fázy, ked proste nevidím na sebe už žiadnu zmenu k lepšiemu, zastavil som sa na jednej úrovni a trochu ma to demotivuje, preto som si kúpil vaječné proteíny, srvátkové proteíny, Gainer a kreatin monohydrát. Ako by ste to kombinovali? samozrejem nechcem to prehnať, kreatín maximum len jeden mesiac chcem brať, potom pauza. prosím aby sa vyjadrili takí, ktorí sa do toho aj rozumejú, díky pekne :)

vlado5

ja použivam doplnky vyhradne už len zo slovenska, kedže amerika mieša do všetkého ani nieviem v podstate čo
protein --odkaz odstránený-
kolagen - powerlogy.com
a doplnky z tadial - modernypraclovek.sk

Martina2212

ahojte, potrebovala by som poradiť. Začala som cvičiť, zmenila som stravu, mám cvičebný plán, ktorého sa držím cca mesiac. Chcela som hlavne trošičku schudnúť a spevniť celé telo. Výsledky už vidím, ale nastal tu menší problém. Neuvedomila som si, že na nohy/stehná na ktoré chcem hlavne schudnut mi začala rásť svalová hmota, čiže priberám. Vidno to na mne dosť a neviem čo mám teraz robiť. Mala by som vyňehať cvičenie nôh a iba behať alebo stacionárny bicykel? Prosím poraďte mi

mettju

Z doplnkov ries len tieto tri, ostatne je marketing, marketing a este raz marketing:

- Multivitaminy
- Omega
- Klbova vyziva

Uz len tieto tri ti spravia minimalne 7-8 tabliet denne.

Co sa tyka tyka gaineru, je to v podstate protein so sacharidmi, kym nie si podvyziveny, usetri si na radsej protein, alebo este lepsie na dobre kuracie/morcacie/hovedzie maso :)

gotexans

Omega su na klby nedostatocne a OM 6 dokonca skodlive tak preco to davas? ked chcete pribrat zerte cukor a tuk.... ta vasa terminologia je na urovni totalneho neznalca.
Preco necitas co je napisane na gaineri? tam mas davkovanie tak neexperimentuj a neber cisty Vit C, ale komplex vitaminov a hlavne mineralov kvoli alkalickemu prostrediu. Protein je dolezity na stavbu svalu tak sa tu nebavme o nejakom pribrati. Kreatin je v tomto pripade neporebny, resp kreatin je len marketingovy tah. je len o zadrzani vody vo svale a naco budes nafuknuty vodou ked nemas svaly. ATP mas dost a viac sa regeneruj. Kreatin je len drahy moc. Kedavaj ziadne tabletky, su drahe , nezdrave, hnusne a umele. Staci ti kupit si izolat kde su vsetky BCAA, na vecer sojovy izolat 90% a vyrasties. a vsetko

Genesis

doplnky ťa neprenesú cez tvoje geneticke maximum. Ak už chceš silno doplnky tak to obmedz len na protein aj keď ani to neni veľká sláva. Ostatne sú zbytočnosti. To či má niekto dobrú postavu alebo nie rozhodne nezávisí od suplementov. Sú jedince ktorým stačí na vypracovaný biceps držať sa tyče v autobuse a potom sú takí čo môžu cvičiť celý život a mať tie naj doplnky a pritom pri pohľade na nich by ste ani nepovedali že posiluju.

Čo sa týka kreatínu ten síce pekne natiahne vodu do svalov a váha aj objem pôjdu hore ale po vysadení to rýchlo mizne. Okrem toho na niektoré jedince nefunguje vôbec. Čo je na kreatíne najhoršie je že výrazne zvyšuje konverziu testosteronu na DHT takže ak máte v rodine mužský typ plešatosti tak to vie výrazne urýchliť podobne ako steroidy.

odpovedam

Aminace su idealne v pomere 2:1:1 leucin, izoleucin, valin. - tie si das do sejkru, polovicu vypijes tesne pred treningom a polovicu tesne po nom.

Proteiny 3x denne - 1 odmerku - rano, pred spanim a tesne po treningu (to si mozes dosypat do sejkru k aminokyselinam po treningu).

Kreatin si davaj pred treningom, len vzdy hned, ako ho pripravis, aj ho skonzumuj, inak sa znehodnoti.

Gainer je podla mna aj zbytocny,no ak ho fakt chces, tak takisto po treningu, pripade ako nahrada jedneho jedla. Gainer je plny kalorii, cize si ho doplnaj podla svojej potreby.

Ci je toho vela, no to je individualne. Zavisi od teba, ako velmi vazne posilovanie beries. Mne stacia aminace + proteiny, sem tam nejaky dalsi doplnok a ficim :-).

Ale nie som nejaky extra odbornik na doplnky, mozno ti poradi vo fitku niekto skusenejsi ;-). Proteiny a aminokyseliny su vsak najzakladnejsie.

pa3kjogsdgsd

ďakujem :) BCAA obsahuje aj srvátka od biotechu ktorú mám, pribrať ani velmi nepotrebujem, iba čisté svaly by som bral.. tak to možno spravím tak, že ráno vitamín C, pred tréningom kreatín, po tréningu gainer a pred spaním proteín? alebo to už je vela tolko vecí naraz kombinovať?

odpovedam

Doplnila by som aspon zakladne aminokyseliny - BCAA. V podstate aminace + proteiny su zaklad. Ja si este pridavam omega 3-6-9 mastne nenasytene kyseliny kvoli chrupavkam a vitaminovy sirup. S tym som zatial spokojna. No skor si to vyskladaj podla tvojich potrieb. Ked uzivas gainer - potrebujes pribrat?

pa3kjogsdgsd

snažím sa aj na stravu dozerať ako tak, ale niekedy ked človek robí aj 12 hodín je to ťažké ustrážiť