Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Digoxin, Isoptin, Anopyrin

Príspevok v téme: Digoxin, Isoptin, Anopyrin
Marek885

Ahojte tak chcel by som sa iba popítať na tieto lieky vobec neviem čo sú zač preto tu píšem. Môj starý otec ich dostal u lekára a ja chcem mať iba istotu že mu to tam zas iba nestrelili len tak pre parádu lebo ked vidím ako si ludia Vážia tých starých ludí... Takže nemože sa mu niečo stať ked pravidlene užíva tieto lieky ? Digoxin, Isoptin, Anopyrin.
Chcem vediet iba či je to bežné lebo on je už dosť starý a na tie roky až príliš fit ma cez 85 a normálne zvláda prácu tak nechcem aby sa mu niečo stalo.
Dakujem

peter5

Otazku co by si si mal polozit ze ci to neni nahodou vdaka tymto liekom ze sa dozil 85 rokov. Ako vies ze mu tieto lieky skodia? neni si trosku paranoidny? Alebo skus mu ich vysadit a uvidis ako rychlo umrie ked si myslis ze mu skodia.

Prezývka

Nie som zastanca liekov ale urcite by som ich brala tak ako ich predpisal doktor kedze tvoj stary otec ma problem so srdcom a mozno aj cievami teda organicky problem a na to sa lieky bohuzial uzivat musia narozdiel od liekov ktore riesia len nejake problemy nespojene s nejakymi organickymi zmenami (lieky "na hlavu", proti otehotneniu a pod.)

v skratke lekar vyhodnotil vysetrenia a urcite su tieto lieky potrebne. to vsak neznamena ze nemoze popri tom skusit aj zdrave stravovanie a pod.

llek

Nikto z vas nevidel pacienta, nevidel jeho EKG, nepozna jeho hodnoty TK, nalez na srdci, ale ste uzasne kriticki k liekom ktore uziva. Bez tych veci, kotre som uviedla, sa neda vyjadrit k tomu ci tie lieky potrebuje a ci nie. Su to stare a lacne lieky, tazke ich predpisovanie nie je pre nikoho zarobkova cinnost. A k tomu anopyrinu- anopyrin ma antiagregacny efekt, teda brani agregacii krvnych dosticiek, co je jeho zasadny a podstatny efekt v ramci ochany areterii pred ich upcahavanim a preto je sucastou liecby ischemickej choroby, kedy su zuzene arterie. Ked je naprikald podozrenie na infarkt tak jedno z prvych opatreni je podat pacientovi vysoku davku antigaregacneho lieku.
Netvrdim, ze dedko urcite tie lieky potrebuje, ale ak si tym chces byt isty poloz tuto otazku lakerovi, ktory ho vystreil, nie tu na fore, kde nikto dedka nevidel

RNG

Na riedenie krvi je anopyrin dost slaby, okrem toho moze pravidelne pouzivanie vyvolat krvacavost. Odporucam ovela ucinnejsiu a bezpecnu nattokinazu, ktoras nielen bezpecne riedi krv na zlepsenie cirkulacie, ale aj je schopna rozbit fibriny a ine krvne zrazeniny(tromby), naviac dokonca podporuje tvorenie vlastneho telesneho enzymu na tieto ucely, plazminu.
Anopyrin a ine NSAID rozpustaju mukosacharidy tj prispievaju k destrukcii klbobeho tkaniva a sliach.

gotexans

a kvoli comu mu to napisal ten mudry Dr? Ak je zdravy tak naco? anopyrin je proti krvnym zrazeninam alebo pri srdcovocievnych tazkostiach, cize neuzivat ked netreba. Ked uz tak jedine policosanol s Q10 na srdce u starsich ale to je v HRT vyzivovom doplnku co odporucam ako prevenciu a aj na harmonizaciu TK. Isoptin je na nedokrvenie srdca ... takze znova naco? Uz len tie nazvy nahanaju hrozu. Doplnim len aby mal cistu pecen doplnok GSH a stary otec bude v poriadku a nic sa mu so srdieckom nestane a bude vykonne