Intolerancia laktozy jedalnicek

Príspevok v téme: Intolerancia laktozy jedalnicek
lilianna

Ahojte, mam asi intoleranciu na laktozu pretože vždy ked zjem niečo s obsahom mlieka som nafuknuta, strašne ma boli brucho a pod.

Poraďte mi aké jedlá sú pri tejto diete vhodné, tí ktorý ju máte čo papáte a pod.

Prosím pomožte mi, dočitala som sa o roznych potravinach ale aj tak mam pocit že to mlieko je všade - mam pocit že mam jesť len ovocie a zeleninu :/
Pomoooc

danuskaxx

Mne robi zle aj razny aj spaldovy. Tak ostava asi len kupovat v bio obchode ten predrazeny co chuti ako polystyren a ma zaruku vyse roka...

Helus

RNG dakujem ti za rady,a dcere si to dam prelozit,co si v rychlosti sem hodil.Ja pijem aj 5 minut po jedle,ja sustavne pijem,aj v noci dokonca,mam na nocnom stoliku vodu.stale pocitujem smed aj ked cukor mam v poriadku.

RNG

Helus, zasadne nepi s jedenim, ale az 3-4 hodiny po jedeni a to hojne. Inac si rozriedis kyseliny a mas v zaludku kvasenie a hnitie. A ked ani to nepomoze, musis brat s jedlom doplnok kyselin.
Absolutne nono je jedenie po mase alebo syroch ovocie alebo sladke, lebo to okamzite zacne kvasit.
Ponahlam sa preto sem pichnem pre celiakov bez prekladu
Naturally gluten free foods
Despite the restrictions, a person with coeliac disease can still enjoy a wide and varied diet. Corn (maize), rice, soy, potato, buckwheat, millet, quinoa, lentils and amaranth are all gluten free.
I add also psylium and chia(salba) grains , cassava root(manioc), sago palm, tapioca tuber a taro tuber(kalo)

Offending prolamines(part of gluten) are gliadin(wheat), secalin(rye), hordein(barley), avenin(oats)

members.cox.net

Helus

Ahoj panika aj ja MAM REFLUX,a nie je to nic prijemne,nemam ziadne lieky,len castejsie jest v malych mnozstvach.Studujem si tu na nete co mozem a obkukavam recepty,ale idem do prace,tak az vecer si vas precitam.

panika

dcera ma reflux zrejme uz od narodenia (len to akosi ..okrem ineho uslo detskej lekarke)..nakojena si odgrgla a grcala az do dalsieho krmenia..vzdy kakala len tvrde gulicky...takze zacpa cely zivot..lenze ak vam nepomoze detsky lekar, tazko sa posuniete v pred...ale to je dnes uz jedno..posunui sme sa. Zije na obvarenom zmrazenom hrasku a ryzovych nitovkach...po 19-tich rokoch chodi rano na na stolicu!!!!!!nakoniec sme skoncili ako bezlepkaci a bezlatozaci...ma uplne dosrany organizmus....samozrejme na reflux berie lieky...a co sa tyka ryzovych a sojovych nahrad...soja je tiez alergen a smotana je smotana...vdaka Ti Hofer:)..

RNG

Reflux je sposobeny kvasenim a hnitim v zaludku. A to moze byt len pri NEDOSTATKU zaludocnych kyselin.
A lekari ti iste predpisali lieky proti kyselinam a tak uplne znicili traviaci proces a zaroven aj crevnu probioticku floru.
Skoda dalej hovorit...

Helus

Ja som nikdy nepila mlieko,len tak ja som milovala syry,jogurty,acidka,cerealie,a na tom som vpodstate zila,jedavala som cely zivot bezmesovu stravu,a maso len vynimocne.Mne stacili strukoviny,pohanka,cestoviny,a spaldovy chlieb,a bola som spokojna,len mi byvalo veelmi tazko po jedlach.Kazdy teraz mi vravi,ze to mam z toho,ze som sa zdravo stravovala,a drzala som diety.

Helus

Ahojte dievcata dakujem velmi pekne za vase prispevky,velmi ste ma tym potesili.Inac odo dnes som oficialne celiaticka,aj pritilatky mam,nie len histologiu.A mliecne tak isto nemozem,mam problemy s travenim,a vraciam po nom.Ale mam kopec literatury,pan doktor mi dal,tek musim studovat,na nete je toho tiez dost popisaneho.je to blbe kusok pred 50 tkov,ale tieto problemy som mala uz 30 rokov,len sa nevedelo preco som chronicky chudokrvna,a zelezo beriem,a nemam ho.To ze som po jedle zvracala,pripisovali refluxu.