Je to správny postup?

Príspevok v téme: Je to správny postup?
Denala

Bola som prvýkrát u psychiatra. Našla som si doktorku a konečne som sa odhodlala. Sklamal ma totižto jej prístup. Bola arogantná, a keď som spomenula to, že mám za sebou pokus o samovraždu, tak sa správala ešte arogantnejšie, že čo tam ako chcem, že keď chcem zomrieť, tak nech si zomriem a pod. Nenechala ma nič jej vysvetliť, a ani len to, že žiť asi chcem, preto som tam. Stále mala narážky, že keď chcem, nech sa idem "vešať", že som predsa dospelá, a je to moje rozhodnutie. Všetko čo som jej začala hovoriť, tak sa začala usmievať, že: "a čo mňa do toho". Usúdila, že mám úzkosť, nejakú poruchu kontaktu s realitou a vraj ťažkú depresiu. Vehementne mi zdôrazňovala to slovo ťažká, a že ak chcem nech sa zavesím. Predpísala mi lieky: Xanax, Mirzaten Q-Tab a Risperidon Orion. Doma keď som si prečítala príbalové letáky, tak ma skoro porazilo. Mirzaten a Risperidon spôsobujú priberanie. Hneď som si vygooglila skúsenosti s nimi, a drvivá väčšina z nich naozaj veľmi pribrala. Ja mám problémy s jedlom, o ktorých som jej tiež chcela povedať, ale asi jej neprišlo dôležité aby ma pustila k slovu. Prísun stravy si extrémne kontrolujem, cvičím do vyčerpania a myslím skôr, že mám nejakú poruchu príjmu potravy, a lieky z ktorých priberiem do seba nedám ani náhodou, keď viem, že sú aj také, z ktorých sa nepriberá.
Myslíte, že je toto správny postup? Mám sa k nej ešte vrátiť, pretože skôr rozmýšľam, že si nájdem niekoho iného. A je to možné? Môžem si len tak nájsť iného psychiatra a tamtej nič nepovedať? Priateľa si zavolala dnu tiež, a ten tiež hovorí, že to čo za arogantnú doktorku,ktorá si aj tak nič nevypočuje.
Ďakujem za každý názor.

Denala

hmmmmmmm: ja si, bohužiaľ, myslím, že u mňa tie lieky aspoň na nejaký čas nutné budú. Z toho čo si písala, že výlety a pod, tak to všetko mám. Chodíme kade tade, ale potom proste z ničoho nič vybuchnem, alebo stačí aj najmenší impulz, a už sa správam úplne inak, ako keby som to ani nebola ja.

Denala

Presne. Keď čítam príspevky od iných čo boli u psychiatra, tak vidím, že toto asi nebolo v poriadku. A naozaj keď si zavolala priateľa, tak aj ten bol z nej v šoku, že čo za ženskú. A mimochodom, je to v poriadku, že si ho zavolala? Ja som jej povedala, že to nechcem. Tiež neviem čo tým sleduje, ale takéto blbé pokusy spôsobia jedine to, že už tam viac nemienim prísť. Ale keďže som sa po rokoch problémov odhodlala ísť, tak sa nechcem vzdať, a chcem nájsť niekoho, kto bude mať normálny prístup. Ale myslíš si, že teda nie je to problém keby sa u nej už viac neukážem, a hľadám inde? Znie to hlúpo, ale mám strach že by mohol vzniknúť nejaký problém.

hmmmmmmmmmmm

mne to predpísali v puberte ten riperidon a aj som pribrala musela som dávať 8kg dole a tom som ho len 2 mesiace brala a nehovoriac o tom, že som sa v škole nemohla sustredit, zaspavala som a nemohla som sediet lebo mi to bolo neprijemne byt v jednej polohe, proste hnus tie lieky nezabrali aj tak...normálne som z toho vyrástla aj mama mi povedala, že nech ich teda neberiem..skus si nejak ssprijemnit život, neveim každy vikend si naplanujte vylet nejaky, do prirody, aquapark, stanovanie, opekanie niečo príjemné...skús ísť na krúžok malovania alebo keramiku, skús sa niečomu venovať alebo učiť sa...možno by ti aj psík pomohol keby si si vzala alebo mačku...mne ked je ttažko velmi mi pomaha ked su pri mne moji psikovia, nemysliet na starosti, to ti nepomože

nondep

ach boze, toto snad ani neni pravda co pises. ja som sa s takym psychiatrom nikdy nestretla, ale je pravda, ze som mala velke stastie hned od zaciatku. na porade som nasla kontakt na bratislavsku psychologicku lubu albertovu. resp. skor velmi dobre odporucania. ja nie som z blavy, ale riskla som to a objednala som sa u nej. no toto co pises to je nieco uplne ine ako som zazila u nej. total chapava, vrela, mila, priatelska. ani neviem ako by som to opisala. a ziadne lieky od psychiatra neberiem, zobrala som to za celkom iny koniec. je velmi dolezite ked ma clovek taketo trampoty na koho narazi hned na zaciatku. tato osoba co tebe predpisala lieky ma velmi zly pristup. neviem co tym sleduje. ci si mysli ze ked ukaze nezaujem tak to uz bude pre teba nejake povzbudenie. no hroza. musis si najst ineho cloveka, za nou uz ani nechot. skoda penazi co si vyhodila za lieky.