Je to správny postup?

Príspevok v téme: Je to správny postup?
Denala

Bola som prvýkrát u psychiatra. Našla som si doktorku a konečne som sa odhodlala. Sklamal ma totižto jej prístup. Bola arogantná, a keď som spomenula to, že mám za sebou pokus o samovraždu, tak sa správala ešte arogantnejšie, že čo tam ako chcem, že keď chcem zomrieť, tak nech si zomriem a pod. Nenechala ma nič jej vysvetliť, a ani len to, že žiť asi chcem, preto som tam. Stále mala narážky, že keď chcem, nech sa idem "vešať", že som predsa dospelá, a je to moje rozhodnutie. Všetko čo som jej začala hovoriť, tak sa začala usmievať, že: "a čo mňa do toho". Usúdila, že mám úzkosť, nejakú poruchu kontaktu s realitou a vraj ťažkú depresiu. Vehementne mi zdôrazňovala to slovo ťažká, a že ak chcem nech sa zavesím. Predpísala mi lieky: Xanax, Mirzaten Q-Tab a Risperidon Orion. Doma keď som si prečítala príbalové letáky, tak ma skoro porazilo. Mirzaten a Risperidon spôsobujú priberanie. Hneď som si vygooglila skúsenosti s nimi, a drvivá väčšina z nich naozaj veľmi pribrala. Ja mám problémy s jedlom, o ktorých som jej tiež chcela povedať, ale asi jej neprišlo dôležité aby ma pustila k slovu. Prísun stravy si extrémne kontrolujem, cvičím do vyčerpania a myslím skôr, že mám nejakú poruchu príjmu potravy, a lieky z ktorých priberiem do seba nedám ani náhodou, keď viem, že sú aj také, z ktorých sa nepriberá.
Myslíte, že je toto správny postup? Mám sa k nej ešte vrátiť, pretože skôr rozmýšľam, že si nájdem niekoho iného. A je to možné? Môžem si len tak nájsť iného psychiatra a tamtej nič nepovedať? Priateľa si zavolala dnu tiež, a ten tiež hovorí, že to čo za arogantnú doktorku,ktorá si aj tak nič nevypočuje.
Ďakujem za každý názor.

Denala

amanda23: nikto z rodiny o tom nevie. Jedine priateľ vie čo sa deje a podporuje ma v tom, aby som sa liečila. Bol tam aj somnou, vzal si kvôli tomu dovolenku, a všetko chce obehať somnou. S rodinou mám kontakt minimálny, pretože stretnutie by som nezvládla, tak sa tomu musím vyhýbať.

Denala

ta3: možno to znie nevieryhodne, ale naozaj sa takto ku mne správala. Ja sa veľmi chcem vyliečiť. S priateľom sme zasnúbení a chceme sa brať. Veľmi by som chcela aby si ma bral už zdravú, a aby sme mohli mať bábo, ktoré v takomto stave mať nemôžem. Lenže to tá doktorka ani len počuť nechcela... nechcem sa vzdať šance na normálny život. Keď sama chcem, tak to určite pôjde, ale potrebujem pomoc.
Ale naozaj žiadne problémy nemôžu vzniknúť? Ja neviem, v poisťovni alebo proste tak nejak.

amanda23

uz k tej krave nechod a na tvojom mieste by som niekoho poziadala z rodiny, aby jej siel dobre vynadat, lekarov je vela, chod k inemu a tie lieky neber. Ktovie, ako by to pani doktorka vzala, keby jej siel niekto z tvojej rodiny povedat, ze si sa ozaj obesila, trapka, zrejme by to mala na haku, sama by mala navstivit pomoc, tusim trpi pani doktorka syndromom vyhorenie, mala by si komplet zmenit zivot a asi zanechat svoje povolanie...

ta3

Denala, tazke je uverit tomu co pises, ale ja Ti verim, lebo nie vsetci lekari su dobri, tato nielen ze je zla, ale tam nema co hladat, ked takto necitlivo az arogantne zaobchadza s pacientom, ktory ma psychicke problemy a ktory pride za nou poziadat o pomoc a co mas robit?, rozhodne vyhladaj ineho lekara a ked su tu dobre referencie na doktorku Albertovu, objednaj sa ku nej, ved si mlada a zdravie mas len jedno, nehlad na vzdialenosti, hladaj pomoc a zmenit lekara mas pravo bez toho, aby si to tejto "odbornicke" vesala na nos, jednoducho uz za nou nechod, nevzniknu ziadne problemy, neboj sa, inak mas vsetky moje sympatie, ze mas anahu sa liecit, preto mas vsetky sance sa z toho dostat, drzim Ti ku tomu vsetky prsty

hmmmmmmmmmmm

jasné, však potom zas si ťa bude musieť zobrať iný doktor, lebo bude liečiť to čo ti tie lieky zničia, ktoré zas budú liečiť liekmi ktoré niečo zničia a už ťa majú. budeš platiť a platiť a neuzdravia ťa...neviem či len ja to vidím tak čierne. asi je depresia už normálny jav v tomto zlom svete. ale na život si nesiahaj. na to nemáš žiadne právo, lebo si si ho nedala :-) ja dúfam že niekde je spravodlivosť...možno je niekde...veda sa hrá na boha a tvrdí že boh neni. ludia zatial vymysleli len samé super veci ako ničiť planétu. divné že nemáme čo jesť pomaly lebo všetko je s chémiami a umelo pestované ...ale máme špičkové tablety, mobily, smartphony...

napadá ma stále ta albertová že jej sa spýtať či nemá kolegu v okolí kde bývaš

Denala

hmmmmmmm: prekvapilo ma tiež, že tie lieky mi predpísala aj napriek tomu, že mám nízky tlak a choré srdce. Ale vlastne podľa nej ho choré nemám. Veď čo, keď viac ako 5 lekárov povedalo, že je choré. Ona ako psychiatrička to vie lepšie asi. Fakt neviem čo mám robiť. Či môžem ísť inde, alebo ja neviem ako.

hmmmmmmmmmmm

tak ale to bola fakt krawa .keby nebola krawa tak sen na forum neprídeš... žiadnu nadej ti nedala, niekedy dobre slovo pomože a včas sa ti v hlave vynori ale tak to od takej čakat asi nemožeš...jak do obchodu pre rohliky keby si išla tak ku nej nakupit lieky a domov. btw. ne všetky lieky čo su na každeho sedia...to rapidne -lebo to je rapidne priberanie, neni zavažny nežiaduci učinok? podla mna dost a ne len na fyzicke zdravie aj na psychicke.
davnejšie som bola na vystave o psychiatrii a normalne som ostala zhrozena lebo som sa dozvedela, že je to len biznis a zotročenie ludi :-( a čo sa dozvedam tak je to vo všetkom :-( a je to pravda...lekari pracuju len s tym čo maju...ti vyššie rozhoduju čo budu predpisovať lebo za to maju peniaze. lekari a hlavne ti mladi vyštuduju a myslia si aki su bohovia a prd...len dopomahaju ku skaze...bohvie ake ona mala už z toho poruchy...:D ale najdu sa aj dobri doktori...podla mna albertova je dost uvedomela lebo sama si prešla peklo s jej chorou dcerou a zdravotnictvom

Denala

hmmmmmmm: No lenže mne je BA až moc od ruky. Skôr som sa chcela poobzerať po Nitre, tú mám bližšie.
A viem, s tým mojím "nepribrať" je to také všeliake, a chcela som to prebrať s tou psychiatričkou, ale tá ma k slovu nepustila. Ako som už napísala, ako som jej spomenula ten pokus o samovraždu, tak toho sa chytila a iné ju nezaujímalo. A podľa nej okolnosti prečo a podobne sú hlúposti, ktoré ju nemusia zaujímať.

hmmmmmmmmmmm

o albertovej som tiež počula, treba jej mail napísať. skús sa jej aj toto spýtať, či by to nebol problém, keď k tamtej už nepôjdeš.
a povec jej aj to že si extremne zamerana na ,,hlavne nepribrat,, možno to je hlavny problem..že to z teba berie všetkú energiu ale ja nie som psycholog, len toto mi tak udrelo do očí. držím palce, potom napíš ako si dopadla, hned jej mail napíš alternamedica@hotmail.com