Dobrý deň...zajtra sa mi začína akademický a mám toho neskutočne veľa, čo ešte sa musím naučiť. Nesúďte ma a nedohovárajte prosím, ako som mala začať skor a učiť sa priebežne..Ide o to, že za iných okolností by som to zvládla aj za ten týždeň lenže už pár dní sa ma drží akási strašná psychóza...Najprv to začalo len tým, že som sa nemohla poriadne najesť lebo mi zo všetkého bolo zle a trápilo ma nechutenstvo, a keĎ som sa aj schuti najedla, tak potom mi bolo ťažko Je to čoraz horšie, aj s mojím psychickým stavom, nedokážem myslieť na nič iné len na to ako to nezvládam. Dnes som sa dobre najedla a celkom dobre sa namotivovala lenže je to ako na hojdačke avečer ma zase chytili stavy, že to nezvládnem, už som ani neplakala jednoducho som šla na wc a donútila sa vyvracať, hoci mi vyslovene na vracanie nebolo. čo mám robiť?
Maturitná psychóza
samozrejme, ze sa na zivnost robia skusky pred 2 rokmi som ich absolvovala :D ale skusky sa robia len vtedy ked si chces zobrat dotaciu od statu...inak tie skusky su jednoduche :)
takajedna: Vraj uz aj na zivnost sa robia skusky. Cierna ekonomika je fajn a nezdanena.
a ako povedal A. Einstein: Nie je dolezite co dokazes v skole, je dolezite co dokazes v zivote :)
Načo ti bude maturita? Maturitu ma dnes kazdy, uz sa to ani nevyzaduje. Na vykladanie konzerv v supermarkte ju potrebovať nebudeš.
len klud :) na vela skolach je to aj tak, ze profesori pomahaju :) ja napr. s literatury, vsetky temy som sa snazila naucit a dufala som,ze si vyberem 1-ku no pri mojom "stasti" som si vybrala akurat temu, ktoru som sa nejako nestihla naucit, takze na maturitach to asi vyzeralo tak, ze som sa pozerala na tu temu a nevedela co robit, tak som sa snazila aspon nieco povedat a profesorka sa ma opytala o com to preboha rozpravas??? a ja som povedala: ja ani neviem :D no ale zmaturovala som na prvy krat :D niektore spoluziacky s triedy vychadzali s placom lebo nic nevedeli a tiez zmaturovali :D nie nadarmo sa hovori: maturita formalita :D takze klidek,zbytocne stresujes :)
Keď máš v škole známky 1-3, teda neprechádzaš so známkami 3-4 každým rokom, tak ťa nechajú prejsť resp ti pomôžu, aj keby si nič nevypotila. Teda pomôžu ti čosi málo povedať. Pri ústnych je to tak, lebo sú tam tvoji profesori, ktorí ťa za 4 roky poznajú + jeden z inej školy, ale ten tiež nebude ti škodiť, lebo zase jeden z tvojich pôjde do jeho školy do komisie. A on zvyčajne nechcel, aby sa tam mstil na jeho žiakoch.
U nás nechali opakovať len tých, čo sa flákali celé 4 roky.
Pri písomných by som povedala, že to je horšie, kedže tam už sa výsledky posielajú inde a keď raz dačo dáš zle do testu a odovzdáš to, tak to aj zle ostane. Ale tie už máš za sebou :)
lenze ked clovek nechce dopadnut tak ze cistit zachody...tak zas sme sa dostali k tomu ze maturita je dolezita
Matura je v pohode. Ja som sa sice ucil ako blazon a bol som aj celkom dobry student, no bohuzial som nepresiel ani na opravnom termine. Teraz som sice bez maturity, ale vypracoval som sa. Zacinal som cistenim zachodov v obstaroznych verejnych wc a teraz uz cistim zachody v auparku. Mam velku zodpovednost, su nevyhnutne skusenosti, ale praca ma bavi a mam aj dobry a stabilny prijem, vdaka comu si mozem dovolit platit bezdomovecku ubytovnu skoro aj na kazdu noc. Takze nezufaj. Vidis, ze sa da presadit aj bez maturity, tak nestresuj.
tak si mal obeovske stastie kedze si sa asbolut neucil ze si si vyriahol nieco o com si vedel nieco ceknut...u mna je viac ako vacsina tem o ktorych neviem absolut nic povedat.....vsetci velmi dobre vieme ze maturita je v zivote podstatna tak neviem preco to tu niektori odlahcuju...nemusi byt kazdy prave pripad stastny ze si vyberie to c chce