Bolesti pod ľavým rebrom - bokom

Príspevok v téme: Bolesti pod ľavým rebrom - bokom
leilus

Chcela by som sa spýtať či už z vás niekoho bolelo pod ľavým rebrom? Mňa občas pobolieva, skôr pri sedení a občas s pichaním v boku, alebo pod prsníkom. Čo to môže byť? Počas posledných mesiacov som sa menej hýbala a pribrala som cca 7 kg a navyše mám problémy s platničkami v drieku, ale asi to nemá nič spoločné. Prosím poraďte!

romko

Uz 2-tyzdne uzivam montelukastmsd 10mg jednu tabletu denne-rano. Lekar tieto lieky predpisal na astmu a neutichajuci kasel. Po 2-tyzdnoch mam rano pol hodinu pouziti krce v zaludku a mam bolest pod lavym rebrom. Moze to byt z tychto liekov alebo je ta bolest z inych pricin. Nemoze to byt zlcnik?

vikkkis

podľa toho pod ktorým rebrom, je ich celkom dosť ;) a záleží či pod prvým alebo 12.
napr vzduchová bublina v žalúdku, ak je príliš veľká, môže tlačiť zospodu na srdce od čoho môže pri srdci pichať, alebo plyny v črevách- to isté. aj od tej platničky to môže byť, môže tlačiť na nejaký nerv vychádzajúci z chrbtice.
ale keďže menej sa hýbeš by som tipla zastavené vetry. tak skús viac cvičiť a jesť menej potravín čo nadúvajú a jesť pomaly, riadne prežúvať aby si hltala menej vzduchu.