Dieťa klame, kradne

Príspevok v téme: Dieťa klame, kradne
emajanushka

Ako by ste prosím riešili situáciu. 15ročné dieťa klame, zavádza svojich rodičov. Prestalo sa učiť, má veľmi zlé výsledky. A prišli sme na to, že berie aj z domu peniaze. Bolo to veľmi šikovné dieťa, čo sa týka školy. Obľúbené v kolektíve. Sme z toho rozčarovaní, ani pozotívna, ani negatívna motivácia nefunguje.

ahjajjaj

dialo sa to aj u nás. Dieťa v pestúnskej starostlivosti, ktoré vychovávali moji rodičia tak robilo. Potrebovalo na drogy. Protidrogové liečenie, potom súd pre vykrádanie áut, niekoľkokrát výprask od dealerov, ktorým bol dlžný peniaze až vzal nohy na plecia a odišiel bývať k iným príbuzným, kde sa roky skrýval. Už nekradne, ale trávu si občas dá, aj keď je otec a živiteľ rodiny. Treba slečnu dať vyšetriť krv a moč, či nie sú vo veci drogy a keby náhodou boli, bez pardónu protidrogové, keďže nie je plnoletá, môžete aj bez jej súhlasu.

malala

dodo aj nam sa to dialo, myslim, ze mojho syna (6) sikanoval spoluziak, plno prachov fuc aj na moj vkus, ziadne drobne a nepriznal sa. tomu sopliakovi spoluziakovi tmavemu by som krk vykrutila.

dodoS

Dobrý deň. Pozerám, že toto fórum je už nejaký ten rok neaktuálne, no skúsim, pretože tento problém sa deje dnes a denne. Pekne postupne: z peňaženky mi začali miznúť peniaze takým spôsobom, že som si vždy myslel, že som ich utratil, minul, zle mi vydali, zle som si rozmenil v robote z firemnej kasy...proste som vždy pri takej situácii prišiel domov a hovorím priateľke:"Zlatko, zase mi zmizli peniaze, ja som sa musel niekde prerátať." Rozmýšľali sme, skúmali, tipovali, skoro sme už začali dumať, že to kradne niekto z kolegov. Dnes, 11.6. ráno, keď decká odišli do školy, som zbadal doma svoju pánsku tašku prekotenú a otvorenú. Vybral som peňaženku a chýbalo tam 50€! Suma tam bola podstatne väčšia a vedel som presne, koľko tam mám. A päťdesiatka fuč. Volal som priateľke a tá bez obalu a s horúcou hlavou okamžite písala svojej 17 ročnej dcére, či o tom niečo nevie. Tá samozrejme povedala, že nič nevzala (ak aj vzala, priznala by sa? - isto nie), no my teraz nevieme, ako prichytiť zlodeja. Kto mal, prosím, podobnú skúsenosť, tak by som Vás poprosil o adekvátnu radu.

panika

nechcem ta strasit..to nebude pubertou. Na nieco potrebuje peniaze, ty ako rodic musis zistit na co...vies,netreba za tym hned hladat drogy..mozno ho niekto sikanuje..drogy zistis lahko..ako rodic dietata do 18 rokov ho mozes vziat do centra, alebo ho donutit (PRED TEBOU!!!!!) sa vycikat a urobit mu multi drogovy test z lekarne (stoji cca 10 €) a je aj na 10 druhov drog..potom tu mozu byt aj automaty...ale naozaj neublizuj dopredu..skus si sadnut a porozpravat sa..poznas svoje dieta? vies, kedy klame? ponukni odbornu pomoc (psycholog), s tym..ze je to za zatvorenenymi dverami a medzi nim a lekarom.sadni si, porozmyslaj a konaj..hlavne to nenehaj tak..ked bude mat 18-nast, uz nezmozes nic, Drzim Ti paste

rubikova

ak to ma na cigarety, alkohol a drogy, tak sa vam s tym urcite zverovat nebude. u nas boli vselijake problemy, ale kradnut peniaze?? vrchol. zarazit vychadzky, obmedzit kredit, zatrhnut pc okrem skolskych veci....a nech to pekne vrati, poslite ho na brigadu. nech si zacne vazit peniaze. pripadne nech si to odmaka doma.

GoFruit

Zozente si knihu od Thomas Gordon Vychova bez porazenych a precitajte a uplatnujte. Zjavne ste spravili vo vychove chybu tak ju odcinte

0vecka

2 stonka aky trestny cin? podla toho co som si precital sa nicoho takeho nedopustilo... a ak by sa tomu decku nieco stalo napr preto ze fetuje a radiator by ho dehydroval tak si rodicia pojdu na par rokov sadnut ... inak za obmedzenie osobnej slobody a za zanedbanie starostlivosti by to mohla byt podmienka...