Ahojte, mam jeden problem, som clovek, ktory studuje dve vysoke skoly, ma pracu, postavenie, citam, vzdelavam sa. Ocakavam to aj od partnera, resp. paci sa mi, ked je trosku na vyssej urovni. Mam priatela, je naozaj dobry a mily, len jedna vec ma vytaca. Pozera stupidne programy ako Farma, Farmar hlada zenu, Mama ozen ma,Buckovci. Neskutocne ma to vytaca, pretoze ja tieto relacie povazujem pre stupidnych ludi. Velakrat som mu povedala, ze to je pod jeho uroven a preco to pozera. Co mam robit? Mam ho rada, ale tym to ako keby prekracoval moje hranice idealneho chlapa :(
Debilne relacie
Na akych vysokych skolach studujes? Ja som vystudoval ucitelstvo, po VS som bol prijaty na iny jazyk na tlmocnictvo, ale ked som uvidel, ze oni nam chcu zase natlacit do hlav len teoriu, tak som sa na to vykaslal.
tak co keby ste jednoducho doma telku zrusili? bez telky sa da v pohode zit..proste prist k nejakemu konsenzu..on bude mat stale kopec telky v robote a doma sa bude venovat a pomahat tebe..hm?
odpovedam
media ovplyvnuju to, ako vnimas realitu, cize aj tvoje hodnoty.
a predstava, ze nemaju na cloveka ziadny vplyv, je evidentne nespravna - to je vidno na tak trivialnej veci, ako je pocasie.
televizni divaci vnimaju pocasie ako horsie, nez skutocne je.
a osobny vkus praveze vynikajuco sluzi ako hodnotiace kriterium.
samozrejme, ludia s nizsim vkusom taketo triedenie neznasaju, to ale neznamena, ze im budeme ustupovat ci davat za pravdu.
Vsak o to ide, ze telku ma aj v praci. Naucil sa ju pozerat, preto mu neujdu tie blbe relacie. Preto ma to uz vytaca. Kolkokrat som mu povedala, ze nech to nepozera, alebo nech si najde nieco ine. Ale mam pocit, ze bojujem akurat tak sama so sebou. Ked mal inu pracu tak to bolo ine, aj medzi nami. Preto sme aj tak dlho spolu a klapalo nam to. Dnes sa iba hadame kvoli telke, ja viem, ze je to hlupe, ale ja uz mam chut telku vyhodit von oknom.
No a samozrejme ked sa bojuje so závislosťou, vždy treba nájsť niečo, čo to nahradí. Čiže porozmýšľať čo by ho bavilo, a spraviť si plany vopred a drzat sa ich. Nezapinat automaticky telku ked prides domov. Vytiahni ju z elektriny, nech ťa to neláka. A zapni radšej rádio, ked potrebuje zvukovú kulisu.
A ako to súvisí s jeho prácou? Aj tam sleduje monitor?
Som sice za slobodnú voľbu , ale ked sa jedna o závislosť, je na povazenie, či je tá voľba ešte slobodná. Čo tak vypnúť mu natvrdo telku a dať mu ultimatum? Bez tv sa dá žiť oveľa lepšie. Čas strávený pred tv je stratenym časom, len zriedka tam ide niečo čo stojí za to. A to sa vždy dá nájsť a pozrieť vtedy ked je na to vhodný čas.
Tak toto už JE problém.
Telka je zavislost, mas pravdu kaktusss, on ju ma aj v praci, doma, vsade. On ma normalne nutkanie, ze vzdy musi byt zapnuta telka. Preto ma to uz vytaca. Ja nie som s nim, ked pozera, som v zahrade, alebo si nieco zveladujem a tak. Ide o to, ze niekedy potrebujem aj pomoc a on mi zakrici, ze az cez reklamu. Nebol taky, inak by som s nim nebola tak dlho. Ale rok ma inu pracu a vidim na nom, ze sa naucil na telku. :(