Ako si najst pracu? Da sa to?

Príspevok v téme: Ako si najst pracu? Da sa to?
poradte

Pardon uz som dospela po skole som nesla studovat na VŠ lebo vsetko je drahe.... vsetky miesta obsadene, ako predavacka v oc... vsade take podmienky ze az..... MOJ HENDYKEP neviem aktivne ani jeden jazyk- co neznamena ze som sporosta ale vzdy ked hladam dobru pracu a vsetko sedi zrazu mi bije do oci podmienka- anglicky jazyk aktivne...ucila som sa dobre mam obchodnu akademiu vzynam v pokracovani studia na vs nevidim...jedine co neviem je jazyk..jasne z kaydeho viem vzmrmlat viem sa ako tak dorozumiet ale nie na takej urovni ze az..a este mi vysvetlite kde a ako sa mam zamestnat ked vsade pozaduju prax minimalne 2 roky :D nonsens...kde ich mam ziskat akoze???? tie 2 roky- na pohovore ma odpisu hned ako poviem ze prax nemam ALE dokazem bla bla bla... to mam ist robit k***u do zahranicia alebo konzumentku ako moje zname nezname aby som mala aky taky zivot? alebo v mojom veku ist robit upratovacku na zs za minimalnu mzdu. preboha ziveho... mam problemy s chrbticou som mlada nezamestnana neviem jazyk..to sa mozem rovno zahrabat? neviem kde mam brat motivaciu... alebo mam ist niekam za pas do anglicka kde sa aj tak asi skor naucim po polsky ? mam pocit ze som uplne odpisana..nemozem si najst pracu..mam pracu na doma kde nedostavam zatial ani minimalnu mzdu ale zijem ano..celkom dobre zijem pokial mam priatela a rodicov a z toho este davam aj mame a na ucty... neviem teda ci je to staznost alebo otazka co tu pisem. je mi doplacu... alebo si mam najst stareho bohateho pana? neviem aktivne jazyk....uctovnictvo je jediny predmet ktory mi nesiel ...este je dalsia moznost..ze pojdem na tu VŠ budem platit neviem ake peniaze za semestre skoncim skolu s tym ze v dnesjej dobe budem patrit k tym 90-95tim percentam ktori nepracuju v oblasti v ktorej sa vyucili a bez jazyka budem tam kde som..a este nieco toto niesu vyhovorky ale vlastna skusenost..

winki

Nehnevaj sa na mna, ale nie si trošku prieberčivá? V supermarketoch berú stále a aj na brigádu a aj začiatočníčky. Lenže to ti tá robota asi smrdí, že? Nemáte v okolí priemyselný park??? Tam takisto stále berú. A tak isto existujú aj brigády, ide leto pomaly. Skús aj túto možnosť lepšie ako nič.
A čo rodina, priatelia? Nikto ti nič nevie poradiť poprípade niekomu dohodiť?
Treba nosiť životopisy posielať na včetky ponuky.
To, že nevieš jazyk aktívne prepáč, ale to až taká prekážka nieje pokiaľ si ovšem nehľadáš prácu v medzinárodných firmách prípadne vo firme, ktorá má zahraničních partnerov. Ale na to ti stačí kurz, alebo si len zaplatiť nejaké hodiny v jazykovke. Určite nejaké peniaze máš.
Len treba chcieť a nie frflať a nadávať a hladať len to čo nemôžem a nechcem. Veľa šťastia
(P.s. tiež mám obchodnú a pokiaľ som nemala titul tak som nemala problém nájsť hocičo. Bola som predavačka, časníčka, telefonistka, sekretárka. Boli to brigády alebo zamestnania na pol roka a nemala som problém s hladaním. Po získaní titulu to začalo byť ťažšie, lebo už nemáš takú širokú škálu ako len so strednou).

A este ma napadla absolventská prax???

vhcud

dalsia z tych co sa tu len stazuje ako zle je na slovensku a nic pre to nerobi. len sa vyhovaras ze si nevies najst pracu, pritom ty si ju ani aktivne nehladas, hladas vyhovorky

poradte

no urcite nie uctovnicku co zlatu zilu vysedim vlastne uctovnictvo neviem, vlastne som vedela tak ze som ho ani nevedela ,nejako som to vzdy preplavala :) no ja sa stazujem aj na stat na system... hej hej to mi myslim ze nepomoze.." si zaplat kurz" ach tak mi ho zaplat ty, co?

vhucd

vkuse ru omielas ten jazyk. tak si zaplat kurz a nauc. sa ho ked myslis ze to je jedina prekszka. na predAvacku , upratovacku a pod. nepotrebujes vediet jazyk. a co by si ako chcela robit s vystudovanou obchodnou ak. bez znalosti uctovnictva?