Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako si najst pracu? Da sa to?

Príspevok v téme: Ako si najst pracu? Da sa to?
poradte

Pardon uz som dospela po skole som nesla studovat na VŠ lebo vsetko je drahe.... vsetky miesta obsadene, ako predavacka v oc... vsade take podmienky ze az..... MOJ HENDYKEP neviem aktivne ani jeden jazyk- co neznamena ze som sporosta ale vzdy ked hladam dobru pracu a vsetko sedi zrazu mi bije do oci podmienka- anglicky jazyk aktivne...ucila som sa dobre mam obchodnu akademiu vzynam v pokracovani studia na vs nevidim...jedine co neviem je jazyk..jasne z kaydeho viem vzmrmlat viem sa ako tak dorozumiet ale nie na takej urovni ze az..a este mi vysvetlite kde a ako sa mam zamestnat ked vsade pozaduju prax minimalne 2 roky :D nonsens...kde ich mam ziskat akoze???? tie 2 roky- na pohovore ma odpisu hned ako poviem ze prax nemam ALE dokazem bla bla bla... to mam ist robit k***u do zahranicia alebo konzumentku ako moje zname nezname aby som mala aky taky zivot? alebo v mojom veku ist robit upratovacku na zs za minimalnu mzdu. preboha ziveho... mam problemy s chrbticou som mlada nezamestnana neviem jazyk..to sa mozem rovno zahrabat? neviem kde mam brat motivaciu... alebo mam ist niekam za pas do anglicka kde sa aj tak asi skor naucim po polsky ? mam pocit ze som uplne odpisana..nemozem si najst pracu..mam pracu na doma kde nedostavam zatial ani minimalnu mzdu ale zijem ano..celkom dobre zijem pokial mam priatela a rodicov a z toho este davam aj mame a na ucty... neviem teda ci je to staznost alebo otazka co tu pisem. je mi doplacu... alebo si mam najst stareho bohateho pana? neviem aktivne jazyk....uctovnictvo je jediny predmet ktory mi nesiel ...este je dalsia moznost..ze pojdem na tu VŠ budem platit neviem ake peniaze za semestre skoncim skolu s tym ze v dnesjej dobe budem patrit k tym 90-95tim percentam ktori nepracuju v oblasti v ktorej sa vyucili a bez jazyka budem tam kde som..a este nieco toto niesu vyhovorky ale vlastna skusenost..

poradte

este mi napiste kolko percent dievcat -pretoze vacsinou zeny navstevuju OA vie to uctovnictvo...no na mojej skole ich boloo sakra malo..v kazdej triede maximalne 2 jedna perfektne a druha horsie ..ostatne tiez len tak proplouvali

poradte

ludia lenze ja som mala uz kadejake brigady ale nemozem byt do konca zivota len "brigadnicka" a hladam si slusnu robotu inak by som tu asi nefrflala a to ze je to bieda ked neviem jazyk to mi doslo uz davno...ja som evidovana ako zamestnana teraz a preto si hladam pracu UZ taku naozaj lebo nechcem mat vkuse len tych par 100 eur ..vlastne- ani minimalnu mzdu. Chcela som sa zamestnat ako recepcna lenze tam treba aktivne alebo ako veduca predajne no tiez aktivne aj... vsetko ostatne by som zvladala okolo to je ten problem ach..tak mi povedzte na co zijeme na slovensku kes chcu od nas pomaly v kazdej praci cudzi jazyk. dokelu v inych krajinach by sa zasmiali keby pozadovali iny jazyk od ludi

xxy

tak mas oa a nevies uctovnictvo ani jazyk, to poviem rovno, ze to mas dost blbe. zase mas internet - tak si precvicuj jazyk, to sa kludne sa aj cez net ako tak naucit.. existuju kniznice, daju sa pozicat gramaticke ucebnice.. si mlada, da sa to naucit, navyse nevediet aspon jeden jazyk v dnesnej dobe, tak to ano, praca sa hlada tazko. ale s pristupom ze v anglicku sa naucis polsky a ako uctovicka si vysedis zlatu zilu, no tak to sa nedivim, ze si zufala.

xyz1234

dristate tu uplne nezmysly, mam dojem, ze bud ste tu vsetci nezamestnani alebo ani nezijete na slovensku. realita tu je taka, ze na jedno nekvalifikovane pracovne miesto pripada aj 500 ludi a na kvalifikovane aj 50. pracovny trh na slovensku sa vykazuje extremnou konkurenciou medzi zamestnancami - staci aby jeden zobral o 5 korun menej a mal o jeden trapny titul navyse a uz je uprednostneny, pretoze zamestnavatel si moze vyberat, kedze za dverami sa k nemu chce dostat dalsich x desiatok ludi na to iste miesto. z toho vyplyva, ze bud sa tam dostanete po znamosti aj na nizko kvalifikovanu poziciu, alebo budete musiet konkurentov prebit inymi vecami, napriklad cudzimi jazykmi a VS vzdelanim a certifikatmi a rokmi praxe, A TO AJ V PRIPADE ZE TO NA DANU POZICIU NIE JE POTREBNE. este teda raz to zopakujem - to ze na nizko kvalifikovanu robotu nepotrebujete ziadnu prax a vzdelanie, na slovensku neznamena, ze sa mozete bez problemov dostat na taku poziciu, pretoze konkurencia je tak vysoka, ze zamestnavatel si moze urcovat akekolvek aj prehnane dodatocne kriteria. preto dnes pomaly na upratovacku treba aj vysokoskolske vzdelanie tretieho stupna a 10 rokov praxe v oblasti jadroveho vyskumu, pretoze dnes je rad kazdy ze ma vobec nejaku robotu.
na druhej strane je pravda, ze ak mas pocit, ze sa ti nedari zamestnat kvoli anglictine, treba sa ju proste ist naucit. navyse dnes anglictina uz je naozaj dost standard

Lulita

ono teraz je taka moda, ze chcu jazyk vsade, aj kde netreba, ale hladaj a ver, ja som nasla pracu, kde AJ vobec netreba, sice sa natrapim s ludmi, ale su vsetci slovaci :))

kablica

poradte, vsak ty vlastne mas de facto len zakladne vzdelanie. Mat OA bez znalosti uctovnictva a aspon jedneho jazyka-to akoby si nic nemala. Ty mas vzdelanie na tu upratovacku ZS. Tak vlastne neviem, co by si chcela za pracu?!
Zacni na sebe pracovat a nenechavaj sa vydrziavat frajerom a rodinou, to nie je vhodna strategia na cely zivot..

winki

Mám za sebou bakalárske na Environmentálnom inžinierstve (ekológia, odpady, ochrana a obnova prírody). Ešte rok a bude Ing.
S OA som samozrejme išla na ekonomiku do Banskej Bystrice, ale našťastie som po dvoch rokoch trápenia zistila, že to nieje dobrá cesta a zvolila som toto. Baví ma to, je to zo života a toho čo sa práve deje.