žlčník

janka

zistili mi,ze mam zlcnikovy kamen a odporucaju mi operaciu.pocula som,ze sa da tomu predist,ked budem pit stavu z ciernej redkovky.ma niekto s tym skusenosti a vie mi poradit?

RNG

Na cistenie zlcnika je caj z chanca piedra.
Na cistenie pecene protokol dr Berksona, hlavne sylimarin(vytazok z ostropestreca marianskeho)
Obe boli uz spominane v roznych podobnych temach

aljoska

Vladi,oriešky ti mohli podráždit žlčník.Minule prišla do roboty kolegyna,že mala žlčníkový záchvat.Potom z nej vyliezlo že zhltla celý pakel pistáciových či akých orechov.Nuž,reku dievča,komu niet rady tomu niet pomoci.Ale nie,kúp si čakanku v lekárni a uvar si čajík.Zaručene pomože.

kosa

milos,
diety nie su tvrde, a bol by si prekvapeny roznorodostov nemesitych jedal.....
ale ako hovori ZDS, SECOND OPINION is necessary, to znamena ze najst nejakeho lekara, a nechat sa vysetrit este raz.
ako hovori ZDS vyberu zlcnik a hotovo. casto su sposoby ako ten zlcnik zachranit a potom CHRANIT.
inac pozri si temu PRAVDA O RAKOVINE-VITAMIN B17.
je tam vela dobrych veci aj pre zlcnikarov.

vladi

Zlcnikovi odbornici pomoc, nikdy sa mi v minulosti nestalo ze by som mala problem zo zlcnikom, som jeden z tych zdravo zijucich idividui, milovnik ovocia a zeleniny. Cesnak, cibula, bravcove alebo hovadzie maso mi nic nehovori a tak.. Jedinou nerestou su pre mna oriesky, s ktorymi som doteraz problemy nemala. Posledny piatok som vsak pred telkou schrumstla, asi exptremne mnozstvo (balik 300g), slanych orieskou, co sa prejavilo v noci extremnou bodavou bolestou v oblasti zaludku, identifikovaneho mojou matkou ako podrazdeny zlcnik.. Avsak dnes je pondelok a bolest neprestava, jedinou pomocou je Acylpirin kazde 4 hodiny, vcetne noci inak sa ani nevyspim.. Myslite ze je to normalne alebo by som predsa len mala ist vyhladat doktora?

jaja

To je u každého individuálne - sú jedlá, ktoré u niekeho vyvolajú záchvat a druhému neublížia. Ale tak všeobecne - najdôležitejšie je neprejedať sa! Ak máte problémy so žlčníkom, tak aj nadmerná porcia naoko "neškodného" jedla môže vyvolať bolesti. Radšj jesť menej,ale viackrát za deň. A nezabudnúť na raňajky a dostatok tekutín, aby ste predchádzali zahusťovaniu žlče.
Vyhýbať sa treba hlavne mastným,ťažkým,vyprážaným a silne koreneným jedlám, spúšťačom môže byť aj smotana,mlieko,orechy(hlavne arašidy),vajcia,kyslá kapusta,cibuľa,cesnak,chren,strukoviny,káva,čokolá da a kakao,kysnuté pečivo - radšej treba jesť sucháre alebo tzv. polystyrénové chlebíky,neodporúča sa alkohol, príliš studené tekutiny.Niektorí žlčnikári majú bolesti, aj keď berú určité antibiotiká.

johi

No mna mynule bolel zlacnik,ked som si dala volske oko!!
Ale nie vzda ,ked si dam vosl.oko,tak ma boli.ASi podla nalady zlcnika alebo to moze zavisiet aj o toho,ci si este predtym nesposobis podrazdenie zlcnika a potom ked si das nieco mastne,tak sa to len prejavi. ??? neviem
Snad som Tií aspon kusocek pomohla.
Ale asi nie : (((mrzi ma to.ked budem nieco nove vediet,tak Ti dam vediet!!

zds

milos, a co tak si to nenapadne dat potvdrit postup este jednym lekarom?
Lebo ked je uz von, naspat sa neda.
Tie polypy, tak na tie bacha. Zacni na nich nejako pracovat, lebo neprisli len tak. Aby sa nevytvarali aj inde...Nestrasim ta, len prehodnot zivotopstavu (len tak medzi nami, ak su polypy, takmer vzdy su v tom spalene tuky, biela muka a mlieko a ich varianty)

miloš

Sonografickým vyšetrením mi zistili na žlčníku polypy.Lekár doporučil chyrurgicky odstrániť žlčník. To sa dá bez žlčníka žiť? Čakajú ma do konca života len tvrdé diéty?