Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vinpocetine

orchidejka

rng prosim ta, prave mi napadla otazka, ze ktore potraviny resp. Vyzivove doplnky priaznivo posobia pri prevencii rakoviny, proti zbujneniu rakovinovych buniek? Rozmyslam zeby som mala zacat robit nieco pre svoje zdravie a ak sa da tomu aspon do mensej miery pomoct, tak preco to nevyuzit. Velka vdaka za odpoved :)

RNG

Lecitin moze mat na niekoho nasledky, kedze je to zivina obsahujuca siru. Ale na to musis byt zamoreny ortutou na co je to chelator.
Su ludia, co su natolko alergicki na soju, ze musia brat slnecnicovy, vajecny alebo ine lecitiny.
Cievy cisti nepriamo aj hromada antioxidantov, enzym lipaza vo vacsich davkach a podobne.
Branim zmesi vitaminov B-6, B-9 a B-12 sa znizi hladina homocysteinu v tele a tym jeho vplyv na zdrsnovanie ciev. Hladke steny ciev neudrzia na sebe permanentne ziadne usadeniny.Zialbohu, to je len prevencia proti dalsiemu usadzovaniu, nepomoze ti to velmi, ked uz usadeniny mas.

RNG

Potravinove doplnky su volnopredajne a nie su viazane na ziadny lekarsky predpis. Ja osobne beriem vinpocetine uz zopar rokov, hoci nie pravidelne.
Vsetky potravinove doplnky su schvalovane lekarmi na predaj, a podmienka je neskodnost.

pupa123

Dobry den Rng

Chcela by som sa opytat ci je podla teba mozne nahradit lecithin niecim inym na cistenie ciev.
Pytam sa preto ze som asi alergicka a poslednu dobu mavam takzvany brain fog. Zopar for som citala kde ludia mali podobne priznaky. Pripadne co by som si mala kupit

Vdaka

eox

Ahoj Rng ...ako je to teda ked to je poravinovy doplnok a je viazany na lek. predpis? Planujem ho brat dlhodobo.cca 6 mesiacov. Myslis ze to je bezpecne? Ak ano v akych davkach?

Dakujem

RNG

Vdaka za uvedenie.
Tak ako som si myslel,farmacia vzdy prida do svojich vyrobkov nejake "darceky"
Laktoza vyvolava reakcie u dost velkeho poctu ludi, najma starsich, ktory maju alergiu na mliecny cukor.
Talcum je podozrievany so spojenie s rakovinami, preto sa mu uz davnejsie potravinarsky a doplnkovy priemysel vyhyba.Samozrejme farmacia to neberie vobec do uvahy...
www.preventcancer.com

orchidejka

rng, neviem ci si sa pytal na toto:
hlavna UL: vinpocetin 5mg
pomocne: laktoza 66,55mg, hyproloza 16mg, magneziumstearat 0,75mg, talcum 1,70mg ale to su takmer v kazdych tbl tieto pomocne..

RNG

10 mg je viac, ako 5 mg. Inac ja odporucam davku 20-40 mg pri problemoch zs cirkulaciou najma v mozgu, ociach a usiach, ale pomaha to aj na koronalne/vencove cievy na srdci.
Vinpocerine sa vyraba v Madarsku, mozno aj inde zo semien zimozenene(vinca minor)
Neviem presne zlozenie toho vinpocetine covex, lebo ho jednoducho neuvadzaju, ale ucinnej latky tam je len 5 mg, tj nie extra vela, tj zazraky to nenarobi. A neviem, ake e-cka tam dali, farmacia dava casto take, co by doplnkari nevolili.
Inac dakujem za upozornenie, zabudam brat antioxidanty, tak som si hodil 30 mg vinpocetinu, 400 mikrogramov huperzinu A a 200 mg polyfenolov z hroznovych semien.Nie ako lieky, ale ako potravinove doplnky.