Rakovina - hrčka

petronneta

Na www.badatelnet som našla užitočný a zaujímavý článok na túto tému. Nejde mi skopírovať celý link, ale nájdeš si to aj takto.

Tomas12345

S3CTOR :

A aká je veľká ? Môže ísť o podkožnú vyrážku, ktorá by mala do pár dni zmiznúť alebo sa zmenšiť. Ak sa tak nestane, vyhladal by som doktora.

S3CTOR

Ahoj, pred cca týždňom som si nahmatal za uchom tvrdú pohyblivú hrčku. Neviete mi poradiť, čo by to mohlo byť, prípadne poradiť čo s tým.? ĎAKUJEM

Janka Kristinka

Nahmatala som si hrčku a dva dni som sa desila čo to je.

A rozhodla som sa zájsť na chirurgiu a tam mi povedali, že mám zväčšenú uzlinu 8mm na ľavej strane krku a do správy napísali iná nešpecifická lymfadenitída - nevedia presne či je to lymfadenitída a posielajú ma na ORL vyšetrenie.

Môžem mať zápal lymfatickej uzliny na krku?? Veľmi moc sa bojím :-(.

Ak sa to potvrdí tak som stratená. Problém je v tom, že ja nesmiem užívať určite druhy antibiotik. Lebo mám HIT - histaminová intolerancia.

Čo si o tom myslíte?? Mám strach. V stredu pôjdem k obvodnej lekárky ukážem jej krk a lekársku správu z chirurgie a musím dať výmenný lístok na ORL. Tam mi skontrolujú uši, hrtan a nos. A po prípade ma pošlu k zubárovi.

A asi ma budú posielať k jednému lekárovi k druhému.

Uzlina má 8mm a vôbec nenárastla. Je rovnaká. Je mäkšia a pohyblivejšia. A okolie uzliny je to červené. Neviem z čoho to je. Ale ja som si to stále chytala a pohybovala som to.Predtým ako som si to nahmatala myslela som si, že je to tuková guľka. Ale cítim tam aj teplo. Ja neviem. Ak sa potvrdí zápal :-( čo budem robiť??

Kto má takýto problém prosím :-(.

franki981

Dobry vecer son 33rocny muz chcel bi som iba radu ci sa mam znepokojovat mam na pravej strane asi 5 centimetrou nad klucnou kostou plus minus v urovni pod uchom hrcke 1centimeter dlhu siroku 3 milemetre a co je tvrda...raz je vecsia a raz mensia hlavne Po poziti alkoholu...nevidet je iba ju dokazem nahmatat..a mal som aj herpes nose a zvecsene uzlini pod sankou...a od vtedi to mam...

fighterka

Dobry den už mesiac mam bolesti v kostrči hlavne pri sedeni cesta autom do prace. Sedave zamestnanie nemam nespadla som ani nič podobne. No boli to a doma som zistila že mam na hrubom čreve na konci hr. čreva dve hrčky ako hrašok. Mam ist k lekarovi? Krv v stolici nemam.

philips

Bezdomovci môžu mať rakovinu tak isto často ako ostatný, ale u nich sa málokedy na to príde, keďže lekárske prehliadky zrejme veľmi nepodstupujú. :)
Oni ale skôr získajú tie infekčné choroby /TBC, hepatitída.../, keďže hygiena nie je ich silnou stránkou./nehovorím, že všetci/.

philips

lolypop

Dakujem za predbežne odpovede.Len je v tomto svete velmi nespravodliví ked kadejaký bezdomovec čo sa živi kontaminovaními odpadkami z kontajnerov a čo kde najde na zemi mu nič do konca života roku nič nie je ,okrem zarastených nechtov , zlepených ponožiek , červov v hlave a zdraví ludia ktorý sa zdravo stravuju veria v boha športuju dostanu z ničoho nič rakovinu.To jedno mi vŕta v hlave PREČO ? Viem že si choroba nikoho nevybera.Kamarátka mala bolesť kolena a nevenovali tomu pozornosť až pred rokom zistili že ma rakovinu , a pred 2 mesiacmi zomrela chuderka moja.