Ahojte, prosim vas, neviete mi niekto poradit ako sa daju predlzit terapie cez poistovnu, ak mam uz precerpany limit? Skoro 2 roky som na terapii nebola, nemam na to peniaze, ale citim, ze tie terapie velmi potrebujem, citim sa psychicky velmi zle. Ako sa daju tie terapie predlzit, aby mi ich preplacala poistovna?
DAKUJEM.
Ako predlzit psychoterapie cez poistovnu?
A keby si našla psychologa čo nemá prácu a na tebe sa može zaučit.Ja by som urobila toto:
1/navštív poistovnu a popros ich aké máš možnosti, že velmi potrebujes psychologa, si v zlom stave psychickom, či su ochotoný ti to preplácat a nech ti to potvrdia písomne teda pečiatka a atd podpis.
2/napísala sem že hladáš psychologa kt by sa s tebou na báze ludskosti bez financneho honoráru s tebou zaoberal,najlepšie taký kt si chce previčit zapraxovat ako psycholog,lebo aj tak 3/4 z nich nepracuje ako psycholog a mnohý absolventi ani nemaju prácu , robia niečo uplne iné v tvojom blízkom okoli.
Aj ked sa čudujem že tak sa opieraš o ich pomoc že až tak očakávačš od nich riešenie.Ty chod za nimi nečakaj kým sa ti oni ozvu.A ešte rada na záver,ja by som im poslala list naklepaný na kompe s podpisom overeným na matriky oficiálne skus aj toto, aby to bolo doveryhodné, ale anjlepšie ked pojdeš s nimi vyjednávat osobne a nie chod tam ako slaboška, ale ako niekto, aby videli má váhu to čo hovoríš, nie aby to bolo ledabolo povedané.
Podnos pod nos :-D
Jedine so súhlasom revízneho lekára poisťovne - tj podať písomnú žiadosť adresovanú priamo jemu, doložiť nejaké doporučenie psychológa, resp. psychiatra a čakať na odpoveď
musi to odobrit posudkovy lekar. Ale tu musi byt aj ochota zo strany tvojho psychologa.
mimochodom-tuto otazku tu davas dost casto a len o tom trepes, ale nic nerobis. Cakat na to, ze ti niekto nieco ponukne nad ramec na podnose az pod nos, je nezmysel. musis sama konat, najlepsie osobne.
Nikto to nebude za teba vybavovat, len ty, tak sa konecne do tej poistovne vyber, neviem, na co cakas.
Podla mna sa treba opytat na poistovni, mozno to bude vediet aj tvoj doktor. Tam ide asi o to, ze sa vycerpa limit a potom treba nejaky cas znovu pockat.
Ja som chcela, ze uz mam precerpany limit poistovnou.
Ja som sa pytala ako sa daju terapie predlzit, aby ich preplacala poistovna.
Ak chodis k sukromnej terapeutke, tak si terapie hradis sam. Ak chodis k statnemu, tak ho hradi poistovna.
Ja som si myslel, ze terapie si clovek plati sam. Moja Dr. ma na stene, na chodbe, taky cennik. Kedy ich vlastne preplaca poistovna?