Zapach z ust - žaludok

RNG

Slovensko , vlastne cela Europa je slaby zdroj doplnkov. Maly vyber a privysoke ceny.
Odporucam sa ti pozriet na dovoz cez internet. Dobra je napr spolocnost iherb.com
Maju hromady roznych znaciek, prijatelne ceny a najnizsie postovne na Slovensko
Dobra je napr znacka Now Foods, pod menom Pancreatin 4 x 500 mg, kde v kazdej kapsuli je ekvivalent 2 gramy pancreatinu, co je zmes enzymov velmi podobna nasemu pancreatinu.
Samozrejme enzymy pracuju rozne, niektore potrebuju kysle prostredie, preto doporucujem s nimi brat aj kyseliny, napr Betain HCl s pepsinom HCl.

redka

ja ked som bola par mesiacov na vitastrave, tak sa mi vylepsil dych o 100% ... ale nemyslim, ze to bolo tym, ze som nejedla maso... resp aj ked jete maso tak nemusite mat zly dych, ak vam spravne travi, ak mate dostatok kyseliny a enzymov na travenie toho masa ci mliecnych vyrobkov... ze vam to zaludok stravi a nelezi to tam hodiny a miesto travenia nehnije... v tom je mozno problem... v nedostatku kyseliny a enzymov

10

Dakujem ti za odpoved Natalia. Na dnesnu dobu jem v porovnani s inymi ludmi pomerne zdravo, kazdy den ovocie a niekedy aj zeleninu :) Sladkosti vobec nejem, ani mlieko a mliecne vyrobky a ziadne zmeny som nespozorovala. Obcas som si davala Bebecka, ale aj tie mi robili zle na zaludok. Teraz mam este taky suchy drazdivy kasel (nie ako ked som chora). Co som bola na gastre, tak tam mi zistili iba deficit laktazy, cize preto nejedavam tie mliecne vyrobky. Ja uz to vidim iba na tu candidu, ale vynechat vsetko sladke, ved to by ma doma zabili, keby som nezjedla navarene jedlo :( Da sa nejako zistit, ci mam tu candidu? Nejaky hodnoverny dokaz (okrem pluvacieho testu).

NATALIA164

Ahoj. Viesco, ja jem vsetko, co vydim a co mi chuti. Velmi malo jem sladke. Nahradzam si to medom. Cize, ked mam chut na sladke dam si med a mam pokoj. Samozrejme, sem tam zmrzlinka musi byt. Okrem medu a zmrzliny ine sladkosti nejem. Jem vsetko, okrem sladkosti a masa (jem ho 1 krat za tyzden). Vobec si nepostrhol/la ziadne zmeny?asi potrebujes dlhsiu ocistu ale ked ti toto nepomoze tak uz neviem co. Mne zabralo toto, ale kazdy sme iny no. Musis patrat po tom,co ti skodi a co ti zaludok zatazuje, teda co ti tazko travi. Kontroluj si stravu a sleduj sa. Este je velmi velmi dolezite neprejedat sa a jest pomaly. Ozvi sa potom ako si dopadol/la. ;-)

10

Ahoj Natalia, ja mam podobne problemy ako si mala aj ty a mne to vynechanie masa aj na 4 dni nejako nepomohlo. Mozes prosim ta napisat, ako si sa stravovala pocas tych dni? Vdaka :)

NATALIA164

Tak, konečne sem môžem napísať to, čo som chcela už veľmi dlhý čas. Úplne jednoduchý recept na problém zápachu z úst. Týmto problémom som trpela celý život a nevedela som, čím je to zapríčinené v mojom prípade som zistila, že mi ráno ten nepríjemný povlak, ktorý mi doslova zalepil ústa, ten nepríjemný dych, ktorý som mala celé dni, pocit nestráveného jedla a mnohé nepríjemné pocity, spôsobovala každodenná konzumácia mäsa. Zistila som to úplnou náhodou, keď som počas pôstu nejedla mäso 2 dni. Do vtedy som pôst nedodržiavala. Po dvoch dňoch som sa zrazu zobudila bez povlaku a citila som sa ako znovuzrodená :) Samozrejme, že mäso obsahuje látky, ktoré sa nedajú inak nahradiť, preto ho netreba obmedziť úplne ale jesť ho napríklad 1 krát za týzdeň. Odporúčam ryby. Tí, ktorím moja rada pomôže ozvite sa. :) Pekný deň.

RNG

V crevach dosial na[pocitali vyse 33 tisic roznych mikroorganizmov, ale len zopar sto zatial urcili ako dobrych pre nas=vyrabajucich uzitocne latky a pomahajucich travit.
No a ty beries pripravok s dvoma kulturami, dokopy 4 miliardy yogurtovych bakterii, ktore nakoniec uz v case kupy mozu byt mrtve a ak ked nie, nikde namas uistenie, ze prejdu zive cez zaludocne kyseliny.
Naviac aby si si uvedomila, beries dokopy aj pri tom ohromujuco vysokom cisle 4 miliardy(desat na deviatu) iba zopar miligramov a crevna flora dokopy vazi az kilogram(dest na strnastu) , tj to co beries sa musi mnohotisickrat rozmnozit a preto musis tu malicku nasadu probiotik dobre krmit mikrovlakninami.
Medzi mikrovlakniny patria napr plevy(psylium-plevy z indickeho zrna isabgol, ovsenna/ryzova vlaknina)
inulin(napr z korenov cakanky)
pektiny(jablka hrusky citrusova duzina)
arabinogaslaktany(stromove stavy, najma napr zo smrekovca opadaveho(larix decidua=larch=po cesky modrin)
najnovsie glucomannan ( z pakorena Amorphophallus conjac, ktory je novy "hit" na chudnutioe tym ze znizuje glycemicky index jediel, tj spomaluje vstrebavanie cukrov)