ako ďalej?

Príspevok v téme: ako ďalej?
vierka

Prosím všetkých ktorí by mi mohli poradiť alebo sú v podobnej situácii ako ja aby mi napísali svoj názor,vopred všetkým ďakujem.
Som vydatá 19 rokov.Máme dve deti 18 a 11r.Od začiatku vznikali medzi nami ako manželmi veľké problémy,kvôli jeho matke s ktorou bývame spoločne.Môj manžel má svoju mamu veľmi rád a nedá na ňu dopustiť.Svokra je direktívna žena ktorá stále musí riešiť všetko okolo a mať stále prehlad o všetkom.Moja povaha je dosť uzavretá celé noci som preplakala,lebo môj si ma nezastal.Roky som bola ticho aby deti netrpeli a mali rodinu.Bolo obdobie asi pred 8 rokmi že som sa chcela rozviesť.Môj sa mi vyhrážal že ak to urobím nedostanem deti ani korunu že to zariadi aby som odišla bez koruny z domu.Viem že to bola veľká chyba,že som cúvla,lebo ma zatlačil do kúta a cítil sa silný až doteraz.Veľmi sa trápim,teraz ked som mu dala na výber či bude so mnou alebo so svojou mamou začal sa zase vyhrážať.Najhoršie je asi to že pre neho som na vine ja lebo nedokážem s jeho matkou vyjsť a okrem toho nie je podla neho žiadny problém.bojím sa rozvodu a neviem čo mám robiť,psychicky ma deptá a zaťahuje do toho aj deti čo ma trápi.Neviem ako dalej,nerozumieme si ale môj sa ma nechce vzdať cítim veľké problémy,prosím poradťe,ďakujem

poradte

ahojte prosim vas co mam robit ked nasi sa stale hadaju.otec si kazdy vecer vypije ale dve piva a pritom hovori ze on vie kolko si ma dat a potom vzdy len vyhladava a mame hovori ze ma ona vypite.....mna to uz nebavi pocuvat tie ich hadky.....co by ste robili???

louisi

Milli:a dokedy bude svoj život skúšať Vierka?Prečo by nemohla začať svoj žiť odznova a naplno,len pre seba.Stále ho bude len plašiť a odchádzať a prichádzať?Veď bude ako kočovníčka a on na to za chvíľu ani nebude reagovať, lebo pochopí, že ju vždy obalamúti späť.Ja na jej mieste žijem sama za seba.On sa mal uvedomiť už dávno.To nie je láska, keď stále niekoho prosíš o zmenu a on len máva rukou.Ty by si verila, že po toľkej dobe sa zmení..ale, choĎ!Možno tak v snívajte s nami.Mala by si zariadiť svoj život sama.Možno by po čase k nej ozaj prišiel a na kolená ju prosil,aby aj jemu dovolila pri nej bývať.Myslím však, že mu stačí servis od mamičky a sex si nájde na každom rohu.Určite sa nedá manipulovať k žiadnym kompromisom.Vieri naber sebavedomie, vnútornú silu a dokáž nie jemu,ale sama sebe, že rozhoduješ o sebe ty a nie nejaký"akože manžel".Verím ti.Život sa zdá ťažký,ale keď prejdeš konkrétnymi aj neľahkými situáciami, každá ťa posilní a dodá ti sebavedomie.Všetko dokážeš ak chceš!

milli

A este nieco - Vierka by mala viac pribrat na sebavedomi a ak to nedokaze sama, tak mozno ten psycholog by mohol byt riesenim.

milli

Ja si myslim, ze ten priestor na rozhovor by tu mal byt, ale ak nie je mozny, tak potom ano, ultimatum, ale preco hned siahnut po rozvode? Pripada mi to trochu ako ked vodic auta zaradi po jednicke hned stvorku. Co tak odstahovat sa a cakat na reakciu manzela? Myslim, ze muz je nesamostatny a vyhovuje mu "symbioza" s jeho matkou. Samozdrejme tym prebera aj jej nazory a postoje a to aj voci Vierke a mozno ani nejako zvlast nepremysla, ci su spravne. Matka niekedy nerada pusta svojho syna. Jemu to vsak vyhovuje, pretoze sa mu nechce niest zodpovednost. Takze mladu rodinu "diriguje" matka a pouziva (ci skor vyuziva) na to aj silu svojho syna. Kazdy ma z toho osoh, pravdaze okrem Vierky, ta si to vsetko odnesie. Ked ale Vierka odide, su dve moznosti - bud zisti, ze mu "cosi" dolezite chyba a odide za Vierkou a nauci sa samostatnosti, alebo bude jeho vazba k matke vacsia (co uz by bolo trochu chorobne) a ostane s nou.

louisi

Vieri, počuj, vzchop sa a konaj.Ja by som s takým človekom nebola ani minútu.Tiež som odišla od muža,ktorý visel na svojej matke a jej matke.Bolo to hrozné.Jediný vystávajúci článok v rodine som bola ja.Všetko mi nakazovali,vraveli mi,že toto sa robí tak, hento inak,nič,čo som spravila nebolo dobre.Ja som v znamení barana, som impulzívna,tvrdohlavá a bola som vychovaná k samostatnosti a odjakživa som si život riadila podľa seba.Vždy som snívala, že budem mať svoju rodinu, deti a budeme si SAMI nažívať v pohodičke a láske.Ja som po dvoch rokoch vzala syna a odišla.Tiež sa mi vyhrážali,ale všetko som riešila prostredníctvom súdov.Mala som 20 rokov rozrobenú VŠ,žiadnu prácu,ani možnosť kam ísť bývať,ale ten tlak doma bol taký silný, že mi bolo príjemnejšie vhupnúť do neistoty aj s deckom, ako toto všetko znášať.Sorry,ale si hlúpučká ,že to toľko trpíš.Buď sama sebou a ži aj vlastný život.A na deti sa nevyhováraj, veď oni radšej s tebou budú bývať v kľude ako keď ťa vidia utlačenú doma v kúte.Vôbec sa nedaj naplašiť tým, že ti nebude platiť, alebo ti znepríjemní život.To sú len jeho spôsoby, keď si nevie pomôcť,lenže on vie, že to na teba platí.Ja by som nič neriešila dlhými ,bolestivými ,stresujúcimi rozhovormi,lebo po 20 rokoch spolu sa NIČ STOPERCENTNE nezmení.Ukáž mu, že to myslíš vážne,povedala by som len, ja som ťa varovala drahý.Ty si nič neurobil preto, aby sme žili sami, nebola som pre teba toľko dôležitá,aby si zachránil náš vzťah, venovala som ti celú seba,ale svoj život v nešťastí a v smútku neprežijem-takže zbohom.Určite by som neváhala a odišla.Pre mňa sa všetko po čase zmenilo.Žijem nový život a aj keď som bola 4-5 rokov sama,dokončila som si výšku, teraz mám perfektného muža, máme spolu bábo a nikdy neoľutujem, čo som urobila.Ľutovať môže iba bývalý,že si syna musí požičiavať ako havina na venčenie a aj to musí vopred oznámiť.A financie?Súd mu prisúdil platiť 5000 sk mesačne alimenty..Tak čo ?Myslíš si , že vyhral?Nie, a mohli sme žiť krásne,,,a sami

evelina

vierka, je naivné myslieť si, že ked si to celý čas nedokázala, odrazu začneš byt samostatná, rozhodná...Milli radiť sadnite si na vážny rozhovor, psychologa... je o nicom. Každý má taký život aký si zaslúži. Bodka.

milli

Trocha si do tvojho problemu vniesla nove svetlo. Vobec nemienim obhajovat konanie tvojho muza, aj ked sa ako muz trochu viem vzit do jeho situacie - taky zdravotny problem moze cloveka (zvlast muza) celkom dobre frustrovat v jeho osobnom zivote. Neviem ako u vas prebieha vzajomna komunikacia, ale mozno by nebolo zle si s manzelom urobit vaznejsi rozhovor o vasom sucasnom i buducom spolocnom zivote. Mozno by nebolo zle nejake posedenie so psychologom (zda sa, ze tych tem na diskusiu by tam bolo viac), pripadne tam dotiahnut aj jeho (co predpokladam ze by uz asi take realne nebolo). Kiez by sa ti podarilo tvoje problemy cim skor vyriesit.

vierka

milli,za roky spolužitia so svokrou sa naše vzťahy dosť narušili,môj si našiel prácu mimo domu,je celý tyždeň preč a ked príde na víkend domov namiesto pohody je napätie a stres:Môj je unavený z práce.Pred dvomi rokmi mal infarkt a odvtedy náš manželský život ide dole vodou po všetkých stránkach,ale nechce si to priznať podla neho je všetko ako má byť.Ale ja už takto dalej nevládzem žiť,nechcem z toho ochorieť,cítim sa vinná za momentálnu situáciu,podľa neho som málo prispôsobivá a nevážim si čo on robí pre rodinu.Aj ja chodím do zamestnania,som tam od rána do večera,doma nič nestíham aj ja som unavená ale to je asi málo....

milli

Vierka a ten problem ohladom svokry je "jediny" vas vzajomny problem? Inak vam to vcelku klape? Lebo sa tu o beznom zivote nezmienujes. Potom by som suhlasil s prvou castou kikatty (cca 7 riadkov). Len nerozumiem tomu zaveru jej prispevku. Nech sa na mna nehneva, ale keby mal byt uz aj spor so svokrou dovod na rozvod, tak to sa mi zda byt trochu prisilne. Ved v takom pripade naozaj staci sa len odstahovat...

kikatt

vierka =) uz tu taka tema podobna vznikla vola sa ze svokra, a zeny tam opisuju podobne no takmer podobne situacie...vidim ze to mas tazke, a musis zit vo velkom strese a napati, ale nechapem preco ste sa od tej svokry neprestahovali? cim vacsia dialka tym lepsie, je smutne ze sa ta tvoj vlastny muz nezastal a vidno ze je len obycajnou babkou v rukach svojej mami...myslim ze by bolo vhodne sadnut si s detmi hlavne ked uz ma 18 to ta iste pochopi predpokladam ze to mensie je na teba naviazane...a kludne bez manzela im to vysvetlit, aj kebyze si nevezmes deti so sebou zo zaciatku ti uplne staci garsonka... mala ked sa vyhraza o peniaze, je to slaboch a po 19 rokoch aby sa takto spraval, nemusis mu to tolerovat, naco si cely zivot nicit stresot a napatim koli nejakemu chudakovi...chce to len odvahu, rozvod a nejak bolo nejak bude =) drzim Ti palce, musis to zvladnut a ukazat mu ze on z Teba handru nebude robit a svokra? ta nech si vedie svoje monology a trebars nech ta aj óhovara koho zaujimaju reci starej xantipy????