Mam taky problem ohladne stravy, dlhu dobu sa stravujem vazne ukazkovo zdravo, vela zeleniny, potom ovocie, oriesky, vselijake produkty z bio obchodov a podobne a potom pride den, nie vzdy je to nieco kramove a proste s auplne prejem... :( nechapem to, dostanem neskutocnu chut na nieco a nic mi nestaci, uplne jem az kym mi nie je totalne zle :( pritom vobec cez tie zdrave dni nemam pocit, ze mi nieco chyba, praveze sa citim plna energie a chuti mi to, co jem..
akurat ked uz jeden maly preslap zrobim, tak neviem prestat a idem do uplneho extremu... a z neho sa mi tazko zase prechadza do toho zdraveho... stalo sa mi to aj teraz a som z toho vazne vselijaka, nechcem znova padnut do prejedania, tieto dva dni mi stacili.. neviete aku to ma pricinu, alebo ako to prekazit?
Ako vyriesit nahle extremne prejedanie pri inac zdravom jedalnicku?
podstatne je asi si polozit otazku, preco jes zdravo? chces byt stihla al. kvoli zdraviu? citis pri tomto type jedla niekedy chut aj na nieco nezdrave? (myslim mimo tych prezieracich dni) ak ano, tak sa tomu netreba branit a dat si aj z nezdraveho kusok a bez vycitiek, to sa uc postupne, nic si nevycitat. ta snaha o perfekcionizmus aj v strave, snaha o prilisnu sebakontrolu je casto sebadestrukcna a teda mas aj z jedneho kuska cohosi nezdraveho pocit, ze si uz zlyhala a teda je to uz uplne jedno, co si das. vsetko je to v hlave, o tom, ako o jedle rozmyslas a hlavne preco uprednostnujes jednu potravinu pred inou. ak je to aj z hlbsej priciny ako kvoli vonkajsku, teda stihlosti a atraktiv. vzhladu, ptm je vacsia sanca dostat sa z toho koloca skor, nez bude neskoro.