Mizarten 15mg

Príspevok v téme: Mizarten 15mg
AD

Ahojte,

prezila som pomerne dost stresujuce a napate obdobie za poslednych par mesiacov az som parkrat prekonala panicke zachvaty ... viac menej som si dokazala vzdy pomoct a zvladla som to .... no ked som prestala spavat po 3 tyzdnoch pocas mojej PN a lekari ma posielali z dveri do dveri ... poslala ma moja obvodna na psychiatricke vysetrenie (chcem tiez povedat ze som este predtym sama navstvila na svoj podnet psychologa s ktorym som sa porozpravala a priebehu udalosti za posledny cca rok a podla neho som v poriadku len unavena, vycerpana a mala by som sa troska viac zamerat na seba a tolk sa 'nerozdavat' na vsetky strany). Psychiatricka sa viac menej ani so mnou moc nerozpravala (dvakrat som cakala v cakarni po 3.5 hodiny az ma zobrala ...) - opytala sa ma asi 2-3 vety a citala si skor spravy od predchadzajucich lekarov. Poslala ma prec s lekarskym predpisom na Mizarten 15 mg (mam uzivat pol tabletky jedenkrat denne vecer). Doposial som nikdy podobne lieky neuzivala a priznam sa ze mam dost problem s tym aby som tieto lieky brala - ale mala som skutocne problem spavat a tak som ich zacala brat. Posledne roky som ale bola liecena viac homeopatickou metodou - ktoru uprednostnujem - preto je pre mna dost 'tazke' akceptovat ze musim davat do seba tento chemicky bordel .... (prepacte za vyraz) ale moze mi niekto napisat vasu skusenost s tymto liekom ... beriem ho cca 20 dni - no myslim si ze moju psychiku viac poznacilo jednanie lekarov za posledne dni ako udalosti ktore napredovali k tomuto stavu...
Nemam pocit ze lieky ucinkuju - ukurat mam po nich tlaky v hlave ... (vobec nemam zaujem davku zvysovat - no chcem sa dostat a byt fit na 100% ako predtym ... )
Vopred dakujem za prispevky! :)

AD

Vdaka - ano pojdem podla svojho pocitu (na letaku pisu ze vysledok sa dostavi 2-4 tyzdne - priznam sa ze ja som par tabletiek vynechala cca 5 dni?) Pockam si co prinesie dalsie tyzden a potom pojdem podla svojich pocitov

amanda23

beries ho len 20 dni pises, a strasne slabu davku. vsade pisu, ze u AD sa prejavi plny ucinok i 2-6 tyzdnov. Myslim zeby si nemala mat problem to vysadit zo dna na den, ale daj tomu tyzden az 10 dni.

ad

Vdaka, takze ak budem pokracovat v terajsej davke 1/2 tablety z 15 mg Mirzaten - potom 1/3 ... 1/4 az nula.
Dalsia otazka v akych casovych intervaloch mozem znizovat aby som si nesposobila potiaze kedze su to dost navykove lieky (po tyzdnoch, dnoch? - dam si poradit od skusenejsich ludi nakolko taketo lieky som predtym nikdy nebrala).
Vdaka!

AD

Dakujem za odpovede,
ja som dostala tento liek pretoze mi predpisali predtym lieky na spanie (hypnoticke) ktore nefungovali a tak mi 'diagnostikovali' depresivnu poruchu. Mimochodom - bolo to po 3 tyznoch na PN ... ked mi uz bolo aj 'dlho doma' a tak som zacala mat problemy so spankom. (prve 3 tyzdne na PN som spala v pohode) Dostala som ich teda aby som spala (nemam pocit ze nejako pomahaju - som uz taka znudena z nicnerobenia /som dost akcna osoba/ ze sa nedivim ze nepotrebujem spat 7-8 hodin. Tiez som si vsimla ze ked mam zvysenu fyzicku namahu - tak so spankom nie je problem. Aby ste ma rozumeli - ja nemam problem zaspat - ale som sa budievala alelbo budim niekedy po 2 hodinach a mam prerusovany spanok az do rana a niekedy po 3-4 hodinach - predtym som so spankom nemala ziadne problemy ... ale ako som spominala prezivala som zvyzene napatie v praci, doma, atd...a preto mi dala psychiatricka tieto lieky na spanie. Zatial ho beriem necely mesiac a skor mam z neho taky zvlastny pocit - tlaky v hlave (akokeby mi elektrika vyhavala nervy z hlavy ... tazko to opysat.)
Suhlasim tiez ze z tohto lieku je mimoriadne zvysena chut do jedla (co ma vobec netesi lebo mam sedave zamestnanie) a preto som sa zacala riadne sa pohybovat, prechadzky, bicykel.
Za dva tyzdne idem na kontrolu k psychiatricke - tiez odmietam vyssie davky (a celkovo nemam ziadne skusenosti s AD) a verim ze nejako prekonam tento 'stav' ... :(
Este raz dakujem!

amanda23

ja som brala 15 mg par tyzdov, na spanie to bolo fajn, na depresiu to nezaberalo a bolo mi tak divno z toho, akoby vsetko take vzdialene, neviem,odmietala som vyssie davky, bala som sa a potom so som si to vysadila, citala som , ze pri depresii zaberaju az davky 30 mg denne a viac, menej je len na spanie ako aj napr. Triticco. Inak vsetci pisu, ze z neho chuti velmi jest a vela ludi pisalo, ze jedli a spali, inak ziadny iny ucinok. Tazko povedat, komu co zaberie, tiez mam averziu na AD..

M14

Pol tabletky 15 mg na večer nie je dávka na nejaké výrazné zlepšenie stavu, skôr udržiavacia dávka. Ja beriem Mirzaten vyše roka, mám max. dávku t.j. 45 mg na večer.