Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Predhryz aj po odobratí strojčeka

Príspevok v téme: Predhryz aj po odobratí strojčeka
Emilia Mrazova

Dobrý den

Mam 15 rokov a zhruba 2 roky som nosila strojček kvoli krivým zubom a predhryzu.Neskor mi dali gumičky , ktoré sťahovali horné zuby dozadu ale začala sa mi zasekávať sanka. Po 2 rokoch , ked mi dali dole strojček som mala sice rovné zuby, ale predhryz stále ten istý. Bola som u mojho normálneho zubára a ten mi povedal že treba vytrhať zadné zuby a opať nasadiť strojček. Včera som bola u čelustnej a tá mi vravela" Ale mladá slečna ved vy mate krasne zuby, predhryz je fajn pridže za pol roka"Chcela by som sa spýtať prečo nespravila to, čo vravel moj zubar. či to ma niečo spoločné s mojim nizkym vekom a rastom zubov.

kukulka21

Ahojte dievcata,mam 8 rocnu dcerku a riesim tento isty problem,ma predkus a neviem kedy je vhodne dat strojcek ale podla toho co pisete asi cim skor totizto ma este niektore mliecne zubky.Pani zubarka povedala za cim skor tym lepsie;)

ibatak33

Ja som mala ten isty problem. Nosila som tri roky strojcek na dolnych aj hornych zuboch, mam predhryz (predne horne zuby su naklonene dopredu a zahryvaju spodne) a zubna ortopedicka mi povedala, ze mi da na to nejake gumicky (ale nedala). Po tom, co mi dala dole strojceky, sice zuby boli krasne rovne, ale stale tie horne mierne vysunute dopredu. To bolo ked som mala 17 rokov. Teraz mam 23, nocne strojceky som samozrejme z lenivosti nosila len chvilu, cele dolne zuby sa zas pokrivili (ale inak ako predtym), horne ostali rovne nastastie, ale mam pocit, ze ten predhryz je stale horsi a horsi a zuby sice su rovne, ale trcia smerom dopredu :( . Chystam sa to riesit, ale uz u inej zubarky a predpokladam, ze budu musiet ist 2 zadne horne zuby von a opat strojcek (dufam, ze len nocny). Odporucam ti cim skor to riesit, nenechaj to ako ja len tak, s mladsim chrupom lahsie pohnu ako so starsim. Nedaj sa odbit a tvraj na svojom, pripadne nech apeluju rodicia, kedze este asi nemas 18. :)