Chcem od vás radu dá sa z 56 kg 168 cm nejako vytvarovať vyšportovana postava ? Viem že Áno, všetko sa dá ak sa chce. Ale skúste mi poradiť za aký čas by sa to dalo, alebo ešte ako na to aké cviky a športy vykonávať. Niečo mi ohľadom toho poradte. Vaše rady,tipy a triky :) Veľmi by ste mi pomohla :)
Ako na vypracovanu postavu
Patinka, v podstate som ti napisala vsetko. Zaklad je jest casto a pomenej, vyvazene, vyhybat sa tukom a cukrom (jest ich, ale nie privela), sportovat - striedat kardio trening s posilovanim. To je cele ;-)
Pripadne si pohladaj na nete nejake info, najdes toho dost potrebneho. Ale nie je to ziadna veda. Treba len s chutou do toho ;-)
budem sa snažiť skúsiť všetko ak sa bude dať :) Ďakujem za rady naozaj :)
Odpovedam- nemáš facebook alebo niečo kde by si mi mohla písať o cvičení chudnutí a tak ?
Patinka, ja som ti ani neradila nic na priberanie svalov :-). Svalnata nebudes, pokial si budes davat dlhsie serie a nizsiu zataz. Budes proste pevna. Sladke si pokojne daj, pokial to vybehas, tak je to uplne jedno.
Zaklad je nespomalovat si metabolizmus tym, ze nebudes po 17 jest. To je blbost. Jedz, ked si telo pyta. Nejedenim si len privodis rozkolisany cukor v krvi. Jedz casto, co najcastejsie a kila pojdu dole same. Nesmies byt nikdy hladna. Akurat si zniz davky jedla a jedz pomenej, ale aspon 5x denne. Cukry idealne predpoludnim, navecer velmi nie...
odpovedam- chcem schudnuť ale aj nejako spevniť alebo vyšportovať potavu ale nie veľmi, nepáčia sa mi na dievčatách svalnaté ruky. Mám dosť širovké ramená tak ich nechcem zvetšovať.
Lenka- veľmi ti ďakujem a sladké nemôžem vôbec cez deň? ani raz pretože keď potrebujem sladké som veľmi nervózna nedokážem sa sustrediť na nič
Ak chces mat vypracovanu postavu, tak v ziadnom pripade neobmedzuj jedlo po17 hod. Budes na tukoch priberat, lebo uvedies telo do stavu nudze a zacne si robit tukove zasoby.
Takisto pri pohybe sleduj pulznu frekvenciu, lebo len v ramci isteho pasma sa spaluju tuky. Musis sa hybat minimalne 30 minut, tuky sa spaluju az potom. Cize ideal je behat/korculovat aspon hodinu.
Na vypracovanie iba kardio nestaci. Chod do posilovne a spevnuj sa, cvic v seriach, necvic v jeden den vsetky svalove partie. Ja cvicim napr. tak, ze prvy den ruky+chrbat, druhy den nohy+zadok a treti den si davam kardio+brucho.
Po kazdom treningu si dopln proteiny, necvic hladna, ani tesne po jedle.
Veľmi ti Ďakujem Lenka :) A ak sa ešte môžem opýtať ako dlho bude trvať kým sa dostavia prvé vysledky :)