Potrebujem poradit, vysadila som tabletky pred mesiacom po piatich rokoch uzivania. A nechcem ich uz ani uzivat. Len vcera som mala sex, bez ochrany, neurobil sa do mna, ale kedze v kvapkach lasky mozu byt spermie ( ako som sa docitala) neviem ci si mam radsej kupit escaplle aby som neotehotnela. Viem bola to blbost sex bez ochrany, ale alkohol robi svoje a teraz neviem ci to nechat tak alebo si kupit radsej tu tabletku.
Tabletka PO?
To že sa v "kvapkách lásky" nachádzajú spermie to je len výnimočné. Keď sa bol pred stykom vymočiť, je väčšia pravdepodobnosť, že žiadne spermie sa tam nenachádzali. Ja s mojim partnerom ideme niekedy bez ochrany a určite tam boli nejaké "kvapky lásky" a všetko je v pohode. :-)
nie je vždy pravda, že si ak si dá žena escapelle, neotehotnie. Tehotenstvo sa začína oplodnením, čiže počatím a k nemu mohlo dôjsť už pred užitím tabletky. V tomto prípade escapelle tehotenstvo ukončí tým, že znemožní uhniezdeniu počatého dieťatka v maternici.
Tak samozrejme, nejaká možnosť otehotnenia tu je, ale podľa mňa úplne minimálna.Prerušovaná súlož nie je určite najspolahlivejšia moznost ochrany, ale my takto s priatelom fungujeme uz roky a zatial bez bábatka. Samozrejme, že kebyze sa pritrafí, tragédiu z toho robit nebudeme :-)O kvapkách lásky sa tu podiskutovalo už mnoho,neviem, či obsahujú nejaké spermie alebo nie, ak aj áno, tak minimálne množstvo, ale zas otehotniet nie je az také lahké..Ovela horsie by bolo, ak by ste isli na to po druhýkrát a priatel by sa nevymocil, vtedy nejaké tie spermie ostávajú v močovodnej trubici a mozu sa dostat, kde nemajú.Mala si plodné dni? Ak nie, šanca na pocatie je minimálna. Kazdopádne pre svoj pocit si mozes zaobstarat tabletku po, užit ju treba do 72 hodín, čím skor, tým lepšie....najlepsie do 12 hod. Nájdeš ju skoro v každej lekárni. Rátaj však s tým,že je nielen drahá, ale moze ti rozhodit celý cyklus. Kazdy organizmus ju znása inak.....Ale zas istota je istota. Je to na tebe, zelam, nech to dobre dopadne :-)